3 °C Budapest
Portrait of a mid adult man in his 30s checking his energy bills at home in his kitchen. He has a worried expression and touches his face with his hand while looking at the bills. The man is cold and wrapped in a thick blanket as he is unable to properly heat his house during the cost of living crisis.

Mától indul az igénylés Budapesten: ők kaphatják a 48 ezres rezsitámogatást

2022. október 3. 09:02

Hétfőtől igényelhető a fővárostól a megemelt összegű rezsitámogatás, erre a kerületi és a fővárosi ügyfélszolgálati irodákban van lehetőség – írja a Telex.

A fővárosi testület augusztus végén módosította a rezsitámogatásról szóló rendeletet, hogy többen kaphassanak segítséget a megemelkedett energiaárak kifizetéséhez, emellett a támogatás összegét is megduplázták. Ezzel a rászoruló családok és a létminimum alatti nyugdíjban részesülők évi 48 ezer forintot, a valódi átlagnyugdíj alatti nyugdíjjal rendelkezők pedig 24 ezer forintot kaphatnak pluszban. A támogatást a gáz, villany, víz, csatorna vagy távhőszámlán írnak jóvá. Amennyiben valaki jogosult a fővárosi, valamint a saját kerületének rezsitámogatására is, akkor az megkaphatja mindkettőt. Ezt a támogatás pedig mától lehet igényelni a fővárosi és a kerületi ügyfélszolgálatokon.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Magyarok milliói vágják maguk alatt a fát: csúnyán ráfizethet, aki így fűt 2022 telén

A téli időszakban, fűtésszezonkor az ország légszennyezettségének mintegy 83-85 százalékáért felelős a lakossági fűtés.

Megszólalt a magyar befektetési guru: a profit ne a cél, hanem az eszköz legyen

A panelbeszélgetésen megvitatták, hogy mi számít a befektetőnek, mi a fejlődés alapja, illetve hogy mi az alapja a hazai vállalkozásoknak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. november 28. hétfő
Stefánia
48. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?