exterior elevation detail of re-insulated abstract looking precast concrete panel building in Budapest with many window air conditioner units and steel pipe structure base on roof for solar panels

Ennyit ér valójában a magyarok lakása, háza: már sokan elkezdtek számolgatni

2021. december 21. 15:31

Az eladóknak és vevőknek is a legfontosabb, „Mennyit ér a lakásom?” kérdésre a válasz valóban nagyon sok ember fantáziáját piszkálja. Az elmúlt évben egy online megoldással közel 100 ezer ügyfél kért iránymutatást ingatlanának értékmeghatározásában. 

Egy éve indította el a Duna House új, ingyenes, online megoldását, a DH Saccolót, amely azonnal, néhány adat megadása után segít az érdeklődőknek megbecsülni egy adott ingatlan jelenlegi piaci értékét, legyen az a saját tulajdona vagy akár egy megvételre kínált lakás.

A webes alkalmazással jelenleg Budapest és további 21 hazai nagyváros (Balatonfüred, Békéscsaba, Debrecen, Dombóvár, Érd, Gyöngyös, Győr, Jászberény, Kaposvár, Kecskemét, Komló, Nagykanizsa, Nyíregyháza, Pécs, Szeged, Székesfehérvár, Szombathely, Tata, Tatabánya, Veszprém, Zalaegerszeg) 150 millió forint alatti lakásainak értékét lehet lekérdezni. Az ingatlan értékbecslés alapja az elmúlt években a cég által bonyolított több mint 45 ezer adás-vétel, és a portálon található, 20 ezret meghaladó hirdetés adatai. 

A pontos cím és az ingatlan legfőbb, árat befolyásoló paramétereinek megadása után a rendszer meghatározza a lakás értékét, várható értékesítési ár-sávját, valamint az ezekből számolt négyzetméterárat. Az adatok kiegészülnek az adott területen dolgozó ingatlanértékesítők elérhetőségeivel, valamint az ingatlanközvetítő vállalatnál megtalálható további hirdetési kínálattal.

A gyors válasz és iránymutatás mellett természetesen fontos hangsúlyozni, hogy az ingatlanok konkrét árát rendkívül sok, egyedi tényező befolyásolhatja, így bármilyen döntés előtt érdemes ingatlanpiaci szakértővel konzultálni

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 54 087 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az MKB Bank 54 721 forintos törlesztőt (THM 14,57%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

– mondta el Benedikt Károly, a Duna House PR- és elemzési vezetője. Az ármeghatározáshoz használt tranzakciós adatbázis rendszeresen frissül, így az érdeklődők naprakészen tudják követni a piaci változások hatását az adott lakás, ház értékén. A szolgáltatás nem tudja figyelembe venni az ingatlan bizonyos paramétereit, például panoráma, zajszint, szobák elhelyezkedése és egyéb lokációs tényezők, amelyek összessége végeredményben jelentősen befolyásolhatja a lakás értékét.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Zubreczki Dávid: teljesen abszurd, hogy erről végleg lemondtak a budapestiek

A könyv szerzőjét, Zubreczki Dávidot kérdeztük a balatoni fejlesztésekről, a városnézésről, építészetről és hogy mitől lenne élhetőbb Budapest. Interjú.

NAPTÁR
Tovább
2023. február 9. csütörtök
Abigél, Alex
6. hét
Február 9.
Pizza világnap
KONFERENCIA
Tovább
Digital Transformation 2023
Innovatív technologiák a hatékonyságnövelésért!
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap!
Biztosítás 2023
A tavasz meghatározó pénzügyi konferenciája március 8-án!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2023. február 8. 20:53