21 °C Budapest
Directly above shot of flame on gas stove burner

Bevonták a magyar áramszolgáltató engedélyét: ez vár jelenlegi ügyfeleikre

2021. december 10. 12:02

Miután november közepén felfüggesztették áramszolgáltatói tevékenységüket, újabb csapást mért a hivatal az energiaár-boom első magyar áldozatára. Tegnap este érkezett a bejelentés, hogy a JAS Budapest ZRt. földgáz-kereskedelmi működési engedélyét is bevonják. 

A felfüggesztéssel párhuzamosan a MEKH intézkedett a felhasználók földgázzal való biztonságos ellátásáról. A felfüggesztő határozat közlését követő 2021. december 10-ei gáznap kezdete (6:00 óra) és a felfüggesztés kezdete közötti időszakban a felfüggesztett engedélyű földgázkereskedő felhasználóinak részéről jelentkező földgázigény kielégítését a Magyar Szénhidrogén Készletező Szövetség (MSZKSZ) biztosítja a földgáz biztonsági készlet ilyen esetekre elkülönített mennyiségéből.

A kijelölési időszak 90 napján belül az átvett felhasználók a vonatkozó jogszabályok alapján szerződhetnek a kijelölt földgázkereskedővel vagy felmondhatják a jogviszonyt. Folyamatban lévő kereskedőváltás esetén, ha a felhasználó új földgázkereskedője a felfüggesztett engedélyű földgázkereskedő lenne, akkor ennek helyébe a kijelölt földgázkereskedő lép.

A felhasználók ellátása a kijelölést követő 90. napig áll fenn, azt ezt követő időszakra vonatkozóan szerződhetnek a kijelölt földgázkereskedővel, megállapodhatnak más földgázkereskedővel, vagy dönthetnek úgy, hogy ellátásukról a 90. napot követően saját maguk gondoskodnak.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

Milliókat bukhat, aki így indít vállalkozást: jól meg kell gondolni, a KATA sem jó mindenre

Sokan alábecsülik, mennyire lényeges alaposan átgondolni, milyen vállalkozási és azzal együtt adózási formát válasszanak induló cégük számára.

Napokon belül indul a magyar Kickstarter: így működik a jutalomalapú közösségi finanszírozás

Az emberek egyre tudatosabban vásárolnak, sokkal jobban szeretnek olyan termékeket, szolgáltatásokat megvásárolni, amiknek tudják a mögöttes tartalmát.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 18. szerda
Erik, Alexandra
20. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2022
A jövő vállalata - Zöld az út a fenntarthatóság felé!
Portfolio Digital Transformation 2022
Szektorokon átívelő tudás a belső folyamatoktól a termékig!
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?