29 °C Budapest
The largest medicinal bath in Europe, the Szechenyi Thermal Bath dates from the late 19th century.

Marad a szigor: a fürdőkben sem vehetjük le a maszkokat

2021. május 17. 10:00

Lépcsőzetesen, a szigorú óvintézkedések fenntartásával nyitnak a fürdők és a strandok. 

Ütemezetten nyitnak a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. egységei. Május 1-től hat fürdő látogatható: a Széchenyi, a Gellért, a Rudas, a Lukács, a Paskál és a Csillaghegyi Árpád Forrásfürdő. Pünkösdi nyitásra készül a Palatinus és a Pesterzsébeti fürdő.  Június elejétől pedig a Dandár fürdő, valamint a Római strand és Pünkösdfürdő is fogad vendégeket -írja turizmus.com.

A kormány rendelete alapján csak olyanok látogathatják a fürdőket, akiknek van védettségi igazolványuk. A 18 éven aluliak pedig kizárólag védettségi igazolvánnyal rendelkező felnőtt felügyeletével mehetnek a fürdőkbe.

A Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. közlése szerint  szerint fertőtlenítik és két óránként ellenőrzik a a medencék vizét és fertőtlenítik továbbá: 

  • a belépéshez használt proxy órákat
  • a forgalmasabb látogatótereket
  • a medence-, illetve lépcsőkorlátokat
  • a vízbe jutást segítő eszközöket

A belépés és a fürdők zárt terében való tartózkodás időtartama alatt – kivéve a medencetérben, szaunában és gőzkabinban – az orrot és szájat eltakaró maszk használata kötelező a fürdővendégek számára. Szabad téren nem kell maszkot viselni.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor 2021-től így kalkulálhatsz: a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 39 550 forintos törlesztővel a Sberbank nyújtja (THM 7,11%), de nem sokkal marad el ettől az UniCredit Bank 39 604 forintos törlesztőt (THM 7,17%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

A belépők a koronavírus-járvány alatt nem drágultak, marad a gyermek-, diák- és nyugdíjasjegy és a családi belépő. A korábban megvásárolt bérletek, ajándékutalványok érvényessége automatikusan meghosszabbodik.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. június 17. csütörtök
Laura, Alida
24. hét
Június 17.
A tapas világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?