The largest medicinal bath in Europe, the Szechenyi Thermal Bath dates from the late 19th century.

Marad a szigor: a fürdőkben sem vehetjük le a maszkokat

2021. május 17. 10:00

Lépcsőzetesen, a szigorú óvintézkedések fenntartásával nyitnak a fürdők és a strandok. 

Ütemezetten nyitnak a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. egységei. Május 1-től hat fürdő látogatható: a Széchenyi, a Gellért, a Rudas, a Lukács, a Paskál és a Csillaghegyi Árpád Forrásfürdő. Pünkösdi nyitásra készül a Palatinus és a Pesterzsébeti fürdő.  Június elejétől pedig a Dandár fürdő, valamint a Római strand és Pünkösdfürdő is fogad vendégeket -írja turizmus.com.

A kormány rendelete alapján csak olyanok látogathatják a fürdőket, akiknek van védettségi igazolványuk. A 18 éven aluliak pedig kizárólag védettségi igazolvánnyal rendelkező felnőtt felügyeletével mehetnek a fürdőkbe.

A Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. közlése szerint  szerint fertőtlenítik és két óránként ellenőrzik a a medencék vizét és fertőtlenítik továbbá: 

  • a belépéshez használt proxy órákat
  • a forgalmasabb látogatótereket
  • a medence-, illetve lépcsőkorlátokat
  • a vízbe jutást segítő eszközöket

A belépés és a fürdők zárt terében való tartózkodás időtartama alatt – kivéve a medencetérben, szaunában és gőzkabinban – az orrot és szájat eltakaró maszk használata kötelező a fürdővendégek számára. Szabad téren nem kell maszkot viselni.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 6 százalékos THM-el, és havi 106 085 forintos törlesztővel fel lehet venni a Raiffeisen Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 6,42% a THM; a K&H Banknál 6,43%; az Erste  Banknál 6,67%,  a MagNet Banknál pedig 6,8%; míg az UniCredit Banknál 6,9%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a Sopron Bank, a Takarékbank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

A belépők a koronavírus-járvány alatt nem drágultak, marad a gyermek-, diák- és nyugdíjasjegy és a családi belépő. A korábban megvásárolt bérletek, ajándékutalványok érvényessége automatikusan meghosszabbodik.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Ez lehet a 2022-es nyár új slágeritala Magyarországon? Hihetetlen, mennyien kattantak rá

A magyar piacon is megjelennek az enyhén alkoholos, gyümölcsös italok, egy felmérésből pedig kiderült, hogy a fiatalok különösen nyitottak ezekre az alkoholos frissítőkre.

Láthatáron a nyugdíjösszeomlás: rengeteg magyarnak lehet kemény nélkülözés az időskor

Sokan gondolják, hogy teljesen tudatosan szervezik a pénzügyeiket, és nem értik, hogy hova folyik a pénzük a hónap végére.

Ez lehet a jövő igazi sikerszakmája: rommá keresheti magát a gyerek, ha kitanulja?

Csak úgy, mint a többi technikai vívmányt, úgy a 3D nyomtatót is ajánlják szakértők a gyerekeknek is, hiszen rengeteget tanulhatnak, miközben alkotnak.

Őrült drágulás a magyar zöldségeseknél: sokan már így védik ki a kegyetlen inflációt

Nem járunk az élen abban, hogy elegendő zöldséget és gyümölcsöt együnk. A napi közel fél kiló gyümölcsöt és zöldséget pedig egyre nehezebb beszerezni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. június 26. vasárnap
János, Pál
25. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. június 25. 19:22