8 °C Budapest

Persze, hogy húsvétra romlik el az idő: addig viszont napsütés, 20-24 fok

MTI
2021. március 28. 17:26

Melegszik az idő a következő napokban: többfelé 20 Celsius-fok feletti értékek is lehetnek, a hétvégére viszont hűl a levegő. Emellett sok lesz a napsütés, de többször esőre is készülni kell - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből.

Hétfőn többnyire erősen felhős lesz az ég, az ország nyugati, délnyugati felén valószínű a legtöbb napsütés. Napközben nem lesz számottevő csapadék, de estefelé már északkeleten, keleten szemerkélhet az eső. A minimumhőmérséklet mínusz 2 és plusz 5, a maximumhőmérséklet 13-20 fok között valószínű.

Kedden napközben szakadozik a felhőzet, de hosszabb időre inkább csak a Dunántúlon süt ki a nap. Az északkeleti, keleti megyékben előfordulhat kisebb eső, zápor. A leghidegebb órákban 3 és 8 fok közötti értékek várhatók. Délután nagy lesz a hőmérsékletkülönbség az északkeleti és a nyugati megyék között, a csúcshőmérséklet 10 és 22 fok között alakul, nyugatról északkelet felé haladva lesz egyre hűvösebb.

Szerdán már több órára kisüt a nap, csapadék nem valószínű. Hajnalban 2-8 fok lesz, a délutáni órákra 16 és 22 fok közé melegszik fel a levegő, az északkeleti, keleti megyékben lesz a hűvösebb.

Csütörtökön, április elején sok napsütés várható. A nap második felében viszont az északi megyékben záporok alakulhatnak ki, esetleg zivatar is. A hajnali órákban 3-9, napközben 18-24 fok valószínű.

Pénteken több helyen valószínű eső, zápor, néhol zivatar. Az északkeleti, keleti megyékben nagyobb mennyiségű csapadék is hullhat. Többfelé megerősödik a szél. A minimumhőmérséklet 6-12, a maximumhőmérséklet 13-22 fok között valószínű.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Szombaton a többórás napsütés mellett szórványosan előfordulhat kisebb eső, záporeső. Hajnalban 0-7, délután 9-14 fok valószínű.

Vasárnap is több órára kisüt a nap, de néhol záporeső is lehet. A leghidegebb órákban mínusz 3 és plusz 5, napközben 11-16 fok között alakul a hőmérséklet - olvasható az előrejelzésben.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 24. szerda
György
17. hét
Április 24.
A rendőrség napja
Április 24.
Zajvédelmi világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2024. április 24. 13:12
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem