15 °C Budapest

10 kistestű kutyafajta, amelyek remekül érzik magukat pici lakásban is

2020. november 15. 15:04

Kisebb termetűek, ha megtanítjuk rá őket, nem is ugatnak sokat és barátságosak - sok olyan kutya van, akit kisebb otthonunkban is tarthatunk. Persze amellett, hogy időnként levisszük őket egy kiadós sétára.

Sok szempont játszik szerepet, amikor házi kedvencet választunk magunknak. Nem mindegy, mekkora házban vagy lakásban mekkora házikedvencet tartunk. A legnagyobb termetű állatok érthetően nem érzik annyira jól magukat kisebb helyre bezárva. 

Ugyanakkor sok olyan négylábú van, akiket persze az igényeinek megfelelően simán tarthatunk akkor is, ha épp kisebb helyen lakunk. Most ebből szedtünk össze egy tízes listára valót.

Francia buldog

A huszonévesek körében az utóbbi években lett egyre népszerűbb ez a kiskedvenc, de Európa-szerte már évszázadok óta közkedvelt. Minden nap egy gyors séta formában tartja őket és nem is ugatnak sokat - ennek a szomszédok is fognak örülni.

Bichon frisé

Ez a kis szőrmók amellett, hogy elképesztő bájos, a kutyákra allergiások körében is sokkal ritkábban vált ki negatív reakciót. Gyorsan tanulnak és hamar megszeretik a környezetükben élőket. Átlagosan kevesebb mint hét kilósak, így tényleg nem kell nekik nagyon sok hely.

Mopsz

Csintalan, de imádni való. Természetével nem nehezíti meg az ott lakók életét. Fontos ugyanakkor vele kapcsolatban, hogy a nagyon magas hőmérséklet és a túlzott páratartalom nem tesz jót neki. Ahogyan a nasiktól is érdemes távol tartani, mert hamar elhízik.

Angol agár

Bár vélhetően ezzel tiéd lesz a környék egyik leggyorsabban futó kutyusa, mégis látni fogod, hogy a nap nagy részében inkább szeret pihenni. Vidd le a parkba egy jó futós kikapcsolódásra és utána nyugodtan fog aludni melletted!

Havannai pincs

Ahogy ennek a négykilós cuki bolyhos jószágnak az elődei jól érezték magukat a kubai fővárosban, ők is jól megélnek a belvárosban. Remekül elszórakoznak és elszórakoztatják a gazdijukat és családját is. Hagyhatod, hogy a selymes szőre megnőjön egész hosszúra, de ha rövidre vágatod, úgy könnyebb ápolni és tisztán tartani.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 8,54 százalékos THM-el, és havi 127 668 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 9,12% a THM; a Raiffeisen Banknál 9,37%; az MKB Banknál 9,39%,  a Takarékbanknál pedig 9,53%; míg az Erste Banknál 10,06%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni az OTP Bank, a Takarékbank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Boston Terrier

Az "amerikai úriembernek" is becézett állat megérdemli az elnevezését. Mulatságos, élénk és nagyon szerethető.

Si-cu

Az eredetileg kínai palotákban lakó kisállat kifejezetten szereti a gyerekeket is, így családoknak is remek választás lehet. Akárcsak másik tíz társuk, akikről tegnap szedtünk össze egy tízes listát.

Német spicc

A rókaszerű külseje hamar megnyerhet minket. Vigyázni kell vele, mert rászokhat arra, hogy megugatja az idegeneket. Azonban barátságos kutyus, intelligens és fogékony a tanulásra. Sok mozgás kell neki, de remek házőrző is válhat belőle.

Brüsszeli griffon

Szerethető, erős testű, de kicsi állat. Nagyon gyengéd állatok és hamar jól kijönnek a gazdájukkal is. Szeretnek odabújni az emberekhez, amire szükség is lehet, ha nagyon kis helyen éltek.

Lhasa apso

Fontos a korai nevelés náluk, hogy kihozzuk belőlük a legjobbat, így lehetnek barátságos és lojális társaink. Egyes más kutyáktól különböznek abban, hogy a szőrük igényli a tisztítást, illetve rendszeresen kell őket fürdetni.

(Címlapkép: MTI/Balogh Zoltán)

NEKED AJÁNLJUK
Gyász: elhunyt Pál Mihály

Nyolcvanhat éves korában szerdán elhunyt Pál Mihály Munkácsy-díjas szobrászművész - közölte a család csütörtökön.

Ez a forradalmi újítás veheti el a magyar háziasszonyok munkáját: egy szavuk sem lehet ezután

Nincs bevásárlás, megbízható alapanyagok utáni futkosás és hosszas konyhai előkészület. Nincs morfondírozás, hogy mit együnk ma, az étkezések tervezettek, könnyen elkészíthetőek.

Új ital hódítja meg az országot: átalakulhat a teljes magyar gasztronómia?

Alig egy hónapja indult útjára a Designer Szörp by Gyulai Évi közösségi finanszírozási kampánya a Brancson.

Példátlan összefogás a hazai Kickstarter mellett (x)

A Brancs a hazai piacon egyedi koncepciójával és célközönségével gyakorlatilag indulása óta aktív résztvevője a startup világnak.

Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. március 31. péntek
Árpád
13. hét
Ajánlatunk
EZT OLVASTAD MÁR?