30 °C Budapest
5 luxus kutyafajta, amelyek egy vagyonba kerülnek

5 luxus kutyafajta, amelyek egy vagyonba kerülnek

2020. november 10. 19:02

Az ember legjobb barátja évezredek óta a kutya, ezt kár tagadni: itthon is másfél millióan tartanak kutyát. A legtöbben menhelyről, kisebb tenyészetekből visznek haza kutyát, de léteznek olyan fajták, amelyek sokat érnek. Egy-egy kölyökért milliós összegeket is kérhetnek.

Az ember legjobb barátját senkinek sem kell bemutatni: Magyarországon is több mint másfél millió háztartásban él kutya. Barátunkát menhelyről is befogadhatjuk, de akár tenyésztőkhöz is fordulhatunk, ha egy különlegesebb állatot szeretnénk otthonra. Ugyanakkor, ha egy ritkább, vagy extrább vérvonalból való kutyust szeretnél magad mellé, akkor bizony mélyen a zsebedbe kell nyúlnod!

Miért ilyen drágák a luxuskutyák? A többi köztött azért, mert bizonyos fajták különleges gondoskodást igényelnek, esetleg a tenyésztésük nehezebb. Más fajták pedig simán extrém ritkák, így nem egyszerű beszerezni, és szaporítani őket. Alább összeszedtünk 5 nagyon drága kutyafajtát, amelyekből a jobb vérvonalból származókat már tényleg csak a leggazdagabbak engedhetik meg maguknak!

1. Szamojéd - 3 millió forint

A pompás fehér bundával és mosolygós ábrázattal rendelkező középtermetű szamojéd (samoyed) kutya eredetileg a szibériai szamojéd népeket szolgálta vadász-, pásztorkutyaként, szánhúzóként, őrzővédőként és “ágymelegítőként", akinek ma is szüksége van az emberek barátságos és intenzív közelségére. A nevesebb tenyészetek akár átszámolva 2,5 - 3 millió forintot is elkérhetnek egy-egy jó pedigréjű kutyusért.

2. Kis oroszlánkutya - 2,5 millió forint

A kis oroszlánkutya nagyon engedelmes és szelíd az embertársaival. Figyelmes és fogékony kutyák, akik minden körülményhez alkalmazkodnak, emellett nyugodtan és körültekintően végrehajtják a parancsokat. A nevét a bundája miatt kapta, amit sokszor direkt oroszlánszerűre formáznak meg. Már a reneszánszban is népszerűek voltak, akkoriban a gazdagoknak volt ilyen kutyájuk, de a mai napig nagyon ritka fajta. Éppen ezért a tenyésztők akár 2,5 millió forintnak megfelelő összeget is elkérhetnek egy kutyáért.

3, Csau csau  - 2 millió forint

Ez egy őskori kutyafajta, amely a legidősebb fajták egyike, Tibetből terjedt el a világon. Ezek a nyugodt, őrzésre kiválóan alkalmas kutyák számos egyedülálló tulajdonsággal rendelkeznek, amelyek közül az egyik az oroszlánszerű megjelenés és a magabiztos járás. Ez a fajta kétféle bundával ismert: hosszabb, durvább szőrzettel, illetve rövidebb, sima bundával. A nevesebb pedigrével rendelkező kutyosok akár 2 millió forintot is érhetnek. Kék nyelvéről könnyű felismerni!

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

4, Tibeti masztiff - 2 millió forint

A tibeti masztiff a világ egyik legnagyobb kutyája, akár 65 centi magasra is megnőhet, és testsúlyuk akár a 80 kilót is elérhetik. A tibeti masztiffok nagyon hűségesek, védelmezik a családjukat. A legdrágább tenyészetek 2 millió forintot sem szégyellnek elkérni egy-egy jó génekkel rendelkező kölyökért.

5, Azawakh - 1 millió forint

Az Azawakh a kevés afrikai kutyafajta egyike, amelyet tenyésztenek is, és meg is lehet őket vásárolni. Ügyes vadászok, és nagy mozgásigényük van, emellett jó gyorsan tudnak futni, akár 60 kilométer per órás sebességre is fel tudnak gyorsítani. Elég ritkának számítanak, a tenyésztők milliós összegeket is elkérhetnek egy-egy kölyökért.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Alapvető hibákon úszik el a magyarok pénze: erre figyelj, ha nem akarsz legatyásodni

A mostani gazdasági helyzetbe szinte bármit megtennénk, hogy spóroljunk, azonban sokan tapasztalhatják azt, hogy hiába igyekeznek, még így is elfolyik a pénz a bankszámlájukról.

Ilyet még nem láttál: így adnák ki a magyar gyerekek kedvenc könyvét újra

Közösségi finanszírozással adnák ki újra a 2012-es év gyerekkönyvét, a Dobozvárost.

Sok magyar nem is tud erről az egyszerű trükkről: milliókat bukhatnak, ha nem figyelnek oda

A vállalkozásunk sikere rengeteg dolgon múlhat, nem elég az ötlet, bizony kemény munkát kell fektetni a sikerbe.

Régi klasszikus tér vissza a magyar boltokba: sokak kedvence lesz ismét elérhető a polcokon

Tíz év után ismét megjelenhet Lakatos István Év Gyerekkönyve-díjas meseregénye, a Dobozváros!

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. augusztus 15. hétfő
Mária
33. hét
Augusztus 15.
Nagyboldogasszony
KONFERENCIA
Tovább
Portfolio Future of Finance 2022
Októberben jön a magyar pénzügyi szakma nagy találkozója.
Energy Investment Forum 2022 - A MEKH szakmai támogatásával
Válság kontra klímacélok? Lesz miről beszélni az Energy Investment Forum-on!
Private Health Forum 2022
A hazai magánegészségügy legkiemelkedőbb konferenciája.
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. augusztus 14. 16:05