5 luxus kutyafajta, amelyek egy vagyonba kerülnek

2020. november 10. 19:02

Az ember legjobb barátja évezredek óta a kutya, ezt kár tagadni: itthon is másfél millióan tartanak kutyát. A legtöbben menhelyről, kisebb tenyészetekből visznek haza kutyát, de léteznek olyan fajták, amelyek sokat érnek. Egy-egy kölyökért milliós összegeket is kérhetnek.

Az ember legjobb barátját senkinek sem kell bemutatni: Magyarországon is több mint másfél millió háztartásban él kutya. Barátunkát menhelyről is befogadhatjuk, de akár tenyésztőkhöz is fordulhatunk, ha egy különlegesebb állatot szeretnénk otthonra. Ugyanakkor, ha egy ritkább, vagy extrább vérvonalból való kutyust szeretnél magad mellé, akkor bizony mélyen a zsebedbe kell nyúlnod!

Miért ilyen drágák a luxuskutyák? A többi köztött azért, mert bizonyos fajták különleges gondoskodást igényelnek, esetleg a tenyésztésük nehezebb. Más fajták pedig simán extrém ritkák, így nem egyszerű beszerezni, és szaporítani őket. Alább összeszedtünk 5 nagyon drága kutyafajtát, amelyekből a jobb vérvonalból származókat már tényleg csak a leggazdagabbak engedhetik meg maguknak!

1. Szamojéd - 3 millió forint

A pompás fehér bundával és mosolygós ábrázattal rendelkező középtermetű szamojéd (samoyed) kutya eredetileg a szibériai szamojéd népeket szolgálta vadász-, pásztorkutyaként, szánhúzóként, őrzővédőként és “ágymelegítőként", akinek ma is szüksége van az emberek barátságos és intenzív közelségére. A nevesebb tenyészetek akár átszámolva 2,5 - 3 millió forintot is elkérhetnek egy-egy jó pedigréjű kutyusért.

2. Kis oroszlánkutya - 2,5 millió forint

A kis oroszlánkutya nagyon engedelmes és szelíd az embertársaival. Figyelmes és fogékony kutyák, akik minden körülményhez alkalmazkodnak, emellett nyugodtan és körültekintően végrehajtják a parancsokat. A nevét a bundája miatt kapta, amit sokszor direkt oroszlánszerűre formáznak meg. Már a reneszánszban is népszerűek voltak, akkoriban a gazdagoknak volt ilyen kutyájuk, de a mai napig nagyon ritka fajta. Éppen ezért a tenyésztők akár 2,5 millió forintnak megfelelő összeget is elkérhetnek egy kutyáért.

3, Csau csau  - 2 millió forint

Ez egy őskori kutyafajta, amely a legidősebb fajták egyike, Tibetből terjedt el a világon. Ezek a nyugodt, őrzésre kiválóan alkalmas kutyák számos egyedülálló tulajdonsággal rendelkeznek, amelyek közül az egyik az oroszlánszerű megjelenés és a magabiztos járás. Ez a fajta kétféle bundával ismert: hosszabb, durvább szőrzettel, illetve rövidebb, sima bundával. A nevesebb pedigrével rendelkező kutyosok akár 2 millió forintot is érhetnek. Kék nyelvéről könnyű felismerni!

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

4, Tibeti masztiff - 2 millió forint

A tibeti masztiff a világ egyik legnagyobb kutyája, akár 65 centi magasra is megnőhet, és testsúlyuk akár a 80 kilót is elérhetik. A tibeti masztiffok nagyon hűségesek, védelmezik a családjukat. A legdrágább tenyészetek 2 millió forintot sem szégyellnek elkérni egy-egy jó génekkel rendelkező kölyökért.

5, Azawakh - 1 millió forint

Az Azawakh a kevés afrikai kutyafajta egyike, amelyet tenyésztenek is, és meg is lehet őket vásárolni. Ügyes vadászok, és nagy mozgásigényük van, emellett jó gyorsan tudnak futni, akár 60 kilométer per órás sebességre is fel tudnak gyorsítani. Elég ritkának számítanak, a tenyésztők milliós összegeket is elkérhetnek egy-egy kölyökért.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 25. csütörtök
Márk
17. hét
Április 25.
Malária világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2024. április 24. 21:11
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem