26 °C Budapest
Egyre többen nullázák le a villanyszámlát: ezzel a módszerrel neked is sikerülhet

Egyre többen nullázák le a villanyszámlát: ezzel a módszerrel neked is sikerülhet

2020. november 2. 16:25

A tavalyi növekedési tendencia folytatódik az idei év első felében az otthoni naperőművek terjedésében. A lapunkhoz eljuttatott hivatalos statisztikai adatok szerint fél év alatt húsz százalékkal nőtt az ilyen háztartási erőművek darabszáma és kapacitása. Egyelőre a járvány sincs hatással a számokra.

Fél év alatt jelentős mértékben, több mint 20 százalékkal növekedett a háztartási méretű kiserőművek (HMKE-k) darabszáma és kapacitása. Míg 2019 végén összesen 59 298 db napelemes HMKE termelt villamos energiát 481,8 MW beépített kapacitással, addig 2020 júniusában már 72 501 ilyen kiserőmű üzemelt, összesen 584,15 MW beépített teljesítménnyel - tájékoztatta lapunkat a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH). Mint közleményükben írják: 2019-ben hasonló ütemben terjedtek a napenergiát hasznosító HMKE-k, hiszen egy év alatt közel a felével (45 százalékkal) nőtt a darabszámuk és a kapacitásuk.

Ez a növekedés 2020 első félévében is folytatódott. Ennek oka, hogy továbbra is kedvező a befektetői környezet és csökkennek a napelemek bekerülési költségei.

Az azonos ütemű növekedés ugyanakkor egyre nagyobb új belépő teljesítményt takar: míg 2019-ben negyedévente átlagosan 37,5 MW-tal nőtt a HMKE-k teljesítménye, addig 2020-ban ez a szám már 51 MW volt. Az adatokból megállapítható az is, hogy a COVID-19 járvány esetleges negatív hatásai a HMKE-k növekedésében nem érződtek 2020 első félévében.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Így győzheted le a tomboló inflációt: rengeteg magyar keresi szét magát ezzel a módszerrel

Egy vállalat sikeressége mérettől függetlenül több dolgon múlhat, azonban a sikeres marketing igazán erőssé teheti azt, válság esetén is.

Ez lenne a siker kulcsa? Sok magyar még mindig alábecsüli ezt az eszközt

Ezt mindenképp tudnod kell, mielőtt belevágsz egy start-up finanszírozásába, kezdő vállalkozóként.

Csendes gyilkos pusztítja tömegével a magyarokat: sok apróságon múlhat, megúszod-e

A magyar felnőttek mintegy 60 százaléka fél attól, hogy élete során rosszindulatú daganatot diagnosztizálnak nála.

Közösségi finanszírozás – alternatív, kockázatmentes út az üzleti célok megvalósítása felé (x)

Nincsenek könnyű helyzetben a hazai induló vagy bővülni kívánó vállalkozások: nehezen előrejelezhető egy-egy termék vagy fejlesztés várható sikere vagy megtérülése.

NAPTÁR
Tovább
2022. augusztus 8. hétfő
László
32. hét
Augusztus 8.
Nemzetközi Macska Nap
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?