7 °C Budapest

Őrület: ilyen lakást vehetsz 20 millió forintból a vidéki nagyvárosokban

2020. május 21. 13:30

Elég-e ingatlanvásárláshoz 20 millió forint jelenleg? Nos, míg a főváros belső kerületeiben már csak minigarzon vásárolható ekkora összegből, addig egyes vidéki nagyvárosokban tisztes méretű lakás vagy ház is elérhető ennyiért. 19 négyzetméteres belvárosi lakástól a 164 négyzetméteres szolnoki házig, itt az országos körkép.

A megyeszékhelyek közül 2019-hez hasonlóan továbbra is Miskolcon lehet a legnagyobb használt lakást megvásárolni a rendelkezésre álló összegből, amelynek mérete a 88 négyzetmétert is elérheti. Ehhez képest Budapesten átlagosan csak 29 négyzetméteres garzont kaphatunk ezért az összegért - derül ki a Duna House, 2020-as eddigi tranzakciós adatok alapján késíztett elemzéséből. Miskolc után még Békéscsabán és Szolnokon érhető el 70 négyzetméternél nagyobb otthon, míg a nagy átlag még élhető nagyságú 50-70 négyzetméteres lakások közül már 8 városban is választhatunk. Legdrágább vidéki településnek Debrecen bizonyult, kicsivel megelőzve Győrt és Székesfehérvárt.

Az idei 20 millió forintos körképünkből kiderül, hogy a fővárosban inkább egyedülállóknak és fiatal pároknak érdemes nézelődnie ekkora keretből. A gyerekes családoknak megfelelő méretű lakások már csak vidéken érhetőek el ebben az árkategóriában. A legdrágább fővárosi kerületekben már csak minigarzonokat tudunk vásárolni, de a külsőbb kerületekben is csak elvétve találhatunk 50 négyzetméternél nagyobb lakást

- nyilatkozta Benedikt Károly, a Duna House elemzési vezetője.

Finanszírozást keresel? A Pénzcentrum lakáshitel kalkulátorával a magyar bankok lakossági hiteltermékeit hasonlíthatod össze, legyen szó lakásvásárlásról, építkezésről, felújításról, vagy épp szabad felhasználású jelzáloghitelről. Találd meg Te is a számodra legjobb konstrukciót!

Amennyiben ez előbbieknél nagyobb ingatlanra vágyunk érdemes inkább házak táján nézelődni, hiszen a vizsgálatba bevont megyeszékhelyeken jóval nagyobb házat, mint lakást kaphatunk a keretösszegünkből. Az abszolút győztesnek Szolnok mondható, ahol 160 négyzetméternyi alapterületű házat is kaphatunk 20 millió forintért, ugyanez az összeg főváros külső kerületeiben csak 45 négyzetméter alapterületű házra elegendő.

Békéscsabán, Miskolcon, Zalaegerszegen és Tatabányán 100 négyzetméternél nagyobb alapterületű házra lenne elegendő a rendelkezésre álló keretösszegünk. Pécsen, Nyíregyházán és Szegeden 80-100 négyzetméter közötti házzal számolhatunk. A vizsgálatba bevont települések közül Győr és Veszprém bizonyult a legdrágább vidéki településnek házak tekintetében.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Budapest kerületi mustra

A fővárosi lakásárakat vizsgálva jól látszik, hogy a legolcsóbb a XX. kerület, ahol Debrecenhez hasonlóan egy 45 négyzetméter alapterületű lakásra számíthatunk maximum. A külső kerületek nagy részét a 35-45 négyzetméter közötti lakások jellemzik, de beljebb haladva egyre drágább kerületekkel és így természetesen kisebb lakásméretekkel találkozhatunk.

A belvárosban pedig 25 négyzetméter feletti garzonra se számítsunk ezért az összegért. Legdrágább kerületnek egyértelműen az V. kerület számít, ahol az átlagosan egymilliós négyzetméteráraknak köszönhetően könnyedén számolhatjuk át a meglévő összegünket az elérhető lakásnagyságára.

NEKED AJÁNLJUK
Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 29. péntek
Auguszta
13. hét
Március 29.
Nagypéntek
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm