18 °C Budapest
Arcpirító: irdatlan mennyiségű zöldség, gyümölcs landol a magyar kukákban

Arcpirító: irdatlan mennyiségű zöldség, gyümölcs landol a magyar kukákban

MTI
2019. július 3. 17:00

Fejenként csaknem 6 kiló zöldséget, gyümölcsöt dobank ki a magyarok pusztán azért, mert alakjuk vagy esztétikai megjelenésük nem annyira tetszetős.

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) szemléletformáló kampányt indított a zöldség-gyümölcs pazarlása ellen "Vegyél számba!" címmel - közölte a hatóság. A Nébih legfrissebb kutatása szerint Magyarországon évente fejenként csaknem 6 kilogramm zöldséget és gyümölcsöt dobnak ki, ennek

egy részét pusztán azért, mert alakjuk vagy esztétikai megjelenésük nem annyira tetszetős.

A kampányban arra hívják fel a vásárlók figyelmét, hogy nem csak a legfrissebb, legszabályosabb, legesztétikusabb zöldség-gyümölcs tápláló, megfelelő tárolással a fogyaszthatósági idő meghosszabbítható, és érdemes hazai termékeket vásárolni, mert azok frissebbek a távolabbi országokból érkezőknél.

A közlemény szerint a kampány anyagaival a Nébih Maradék Nélkül élelmiszerpazarlás elleni programjának felületein találkozhatnak az érdeklődők, emellett a hivatal saját csatornáin és egyéb tematikus oldalain is megjelenteti a gyakorlati tudnivalókat, a programhoz kapcsolódó rendezvényeket szerveznek.

NEKED AJÁNLJUK
EZT OLVASTAD MÁR?