12 °C Budapest

Időt, pénzt spórolhat, akinek kertes háza, telke van: mutatjuk, mit kell tenni

2019. május 31. 19:30

Ha fűnyíróvásárlásra adjuk a fejünket, akkor érdemes tudnunk, hogy manapság rengeteg opció közül választhatunk. Vásárlás előtt célszerű átgondolni, hogy milyen igényeink és elvárásaink vannak a géppel kapcsolatban. Ahhoz, hogy a legjobb döntést tudjuk meghozni, figyelembe kell vennünk többek között a kert méretét, adottságait és a domborzati viszonyokat. A STIHL szakértőinek összeállításából kiderül, hogy mire kell figyelnünk, hogy időt, pénzt és energiát takaríthassunk meg.

Ha a méret a lényeg

A kertméret alapvetően meghatározza az alkalmazható technológiát és a fűnyíró típusát. Olyan helyeken, ahol a kert méretéből adódóan a teljesítmény elsődleges szerepet játszik, a legjobb választás egy benzinmotoros fűnyíró.

Egy ilyen géppel - mivel független az áramellátástól - nem lehet gond akkor sem, ha egy nagyobb füves területtel rendelkezünk, hiszen könnyedén mozoghatunk vele, ráadásul a nagy teljesítménynek köszönhetően hosszabb munkavégzésre is alkalmas

- mondta a STIHL szakértője. Ha a terület nagysága meghaladja az 1200 m2-t, a benzines fűnyíró a legjobb döntés, amely kitűnő műszaki kialakításának köszönhetően gyors, hatékony és kényelmes fűnyírást eredményez nagy gyepfelületeken, lankás területeken és fás kertekben egyaránt.

Ha nem mindegy, hogy mikor és fontos, hogy könnyű legyen

Az elektromos fűnyírók használata esetén valamennyire megköti ugyan a kezünket a kábel hossza, viszont cserébe szinte hangtalanul nyírhatjuk vele a füvet. Így kisebb a valószínűsége, hogy összetűzésbe kerülünk a szomszéddal, illetve az sem akadályozhat a kerti munka elvégzésében, ha kisgyermek van a családban, aki éppen a délutáni alvását tölti. Az elektromos fűnyírók jóval könnyebbek, ami miatt hölgyek számára praktikus választás lehet, ráadásul ezeknek a gépeknek kicsi a karbantartási és gondozási igényük is. Fontos szempont az is, hogy nem kell a benzin töltögetésével bajlódni, vagy éppen benzinkutat keresni, ha éppen kiürült a kanna.

Ha korlátok nélkül akarsz dolgozni

Az akkumulátoros fűnyíró egyik legnagyobb előnye, hogy nem korlátozza használóját a szabad mozgásban. Egy ilyen géppel felszabadultan nyírhatjuk a pázsitunkat anélkül, hogy figyelnünk kéne, nehogy elvágjuk a kábelt, illetve kis tömegének és könnyű irányíthatóságának köszönhetően a keskenyebb, nehezebben hozzáférhető helyeken is precíz munkát tudunk végezni vele. Plusz egy érv az akkumulátoros fűnyíró mellett, hogy környezetbarát és energiatakarékos, így ha ezt használjuk, még spórolhatunk is.

Az akkumulátor kapacitásától függően akár egy 600 m2-es füves területet is lenyírhatunk gond nélkül. Az elektromos társához hasonlóan az akkumulátoros fűnyírók is nagyon csendesen végzik a dolgukat, ugyanakkor teljesítményük a lítium-ionos akkumulátornak köszönhetően rendkívül erős

- tette hozzá a STIHL szakembere.

Ha a kényelem az elsődleges

Az egyre jobban elterjedő robotfűnyírók az önműködés mellett számtalan kényelmi funkcióval rendelkeznek, mint például területi, dőlésszög-, ütközés- és emelésérzékelők, zónák kialakítása, fűnyírás időintervallum, napok, napszakok beállításának lehetősége. Akik tehát a modern technológiát szeretnék csúcsminőséggel ötvözni, azoknak a robotfűnyíró az ideális választás.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Plusz egy tipp a környezetért

Ha nem szeretnénk fűnyírás után további kertápolási teendőket és rendezetten szeretnénk tartani a kertünket, ajánlott fűgyűjtő kosaras verziót választani. Ennek segítségével nemcsak makulátlan rendet tarthatunk magunk után munka közben, de csökkenthetjük a pollenszóródást, illetve a kavicsfelverődések által okozott sérülések esélyét is.  Ha környezettudatosabban szeretnénk élni és fontos számunkra az újrahasznosítás, választhatunk mulcsozó fűnyírógépet is, ami számos előnnyel rendelkezik.

A fűnyíró nem a kosárba gyűjti a levágott füvet, hanem a gépen belüli légkeverés révén azt újra aprítják a speciális mulcsozó kések, és ebből egyrészt természetes zöldtrágya képződik, másrészt ez a mulcs visszatartja a nedvességet a gyepnek, a tápanyagok lassan és egyenletesen oldódnak ki a talajba. Így nincs szükség műtrágyára, ezáltal pénzt spórolhatunk, valamint a környezetünket is védjük

- javasolják a STIHL szakértői.

NEKED AJÁNLJUK
Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 28. csütörtök
Gedeon, Johanna
13. hét
Március 28.
Nagycsütörtök
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum Retail Day 2024
Magyarország legfontosabb kiskereskedelmi rendezvénye - Inspiráló előadók, izgalmas előadások, gyakorlati tudás.
Most nem