26 °C Budapest
Mi lesz a Dunakanyarral? Újra beköszönthet a Zimmer Frei-korszak

Mi lesz a Dunakanyarral? Újra beköszönthet a Zimmer Frei-korszak

2019. május 24. 08:30

Új panziók létesítését segítheti a Kisfaludy-program Dunakanyarra kiírt pályázata. A Balaton után a Dunakanyar térségében folytatódik a Kisfaludy turisztikai fejlesztési program keretében indult országos szálláshelyfejlesztés, a keretösszeg 750 millió forint. A Magyar Turisztikai Ügynökség által új panziók létesítésére kiírt pályázaton a vissza nem térítendő támogatásra 47 településről június 6-ig várják a terveket.

A kiemelt turisztikai fejlesztési térséggé nyilvánított régióban új panzió létesítésére minimum 55 millió, maximum 300 millió forint értékben nyerhető el támogatás a beruházási költség 50 százalékáig. A kiírás szerint legfeljebb 12 projektre várható kifizetés. A támogatásra azok a szálláshelyek is pályázhatnak, amelyek működése tavaly szünetelt, de korábban panzióként üzemeltek, és azok a működő szállodák vagy panziók is, amelyek már legalább egy lezárt üzleti évvel rendelkeznek - írja a Világgazdaság.

A nyertes pályázóknak vállalniuk kell, hogy a támogatott beruházást három év alatt, vagyis 2022 végéig befejezik, 360 napon át nyitva tartanak, és megszerzik a három-négy csillagos minősítést.

A minőségi panziókínálat megteremtésére szolgáló pályázat további célja az adófizetési morál javítása, valamint a szektorban dolgozó munkavállalók számának és bérszínvonalának növelése - hangsúlyozzák a Kisfaludy-program kiírásában. Pluszpontokat szerezhetnek a pályázók többek között a környékbeli turisztikai szolgáltatók csomagajánlatainak tervezett értékesítésével, amennyiben helyi jelentőségű fejlesztési vonzerőhöz kapcsolódik a beruházás.

NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. augusztus 2. hétfő
Lehel
31. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?