8 °C Budapest
A karácsonyi SMS már a múlté: így köszöntöttük egymást az ünnepek alatt

A karácsonyi SMS már a múlté: így köszöntöttük egymást az ünnepek alatt

2018. december 29. 10:00

Idén karácsonykor még nagyobb teret nyert a mobilinternet az SMS-sel és a telefonhívással szemben - derült ki a friss ünnepi forgalmi adatokból.

Egyre nő a mobilinternet népszerűsége - ez rajzolódik ki a Vodafone kimutatásából, melyben a szolgáltató az ügyfelek december 23-26. közötti forgalmi adatait vizsgálta. Több mint másfélszer annyi adatot használtak a szolgáltató ügyfelei az idei karácsonyi időszakban az előző évhez képest, míg a 2 évvel ezelőtti adatokat nagyságrendileg megtriplázták.

A telefonhívások száma az előző évekhez képest csökkent: 2018. december 23. és 26. között a Vodafone ügyfelei 10 464 892 hívást indítottak a szolgáltató hálózatáról, 10,34 százalékkal kevesebbet, mint tavaly ugyanebben az időszakban. 

Idén karácsonykor az ügyfelek 4 522 005 SMS-t és közel 92 601 MMS-t küldtek. 2017 azonos időszakához képest 9,1 százalékkal csökkent az elküldött SMS-ek száma, az elküldött MMS-ek száma pedig nagyjából stagnál.

A statisztikákból jól látszik, hogy egyre nagyobb teret nyer a mobilinternet, az online köszöntés kezdi átvenni a telefonhívások, SMS-ek helyét. 

A növekvő adathasználat miatt váltak népszerűvé a Pass-ok is, amelyek segítségével a rendelkezésre álló adatkeret fogyasztása nélkül, korlátlanul használhatók meghatározott applikációk egészen addig, amíg az előfizetőnek minimális tarifába foglalt vagy vásárolt adatkerete van.

NEKED AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?