27 °C Budapest
Ettől hal meg minden tizenhatodik magyar: a főváros csak ront a helyzeten

Ettől hal meg minden tizenhatodik magyar: a főváros csak ront a helyzeten

2018. március 26. 10:00

Az OECD becslése szerint a légszennyezés miatt ugyanannyi haláleset jut Magyarországon ezer lakosra, mint Kínában, az ENSZ szerint Magyarország a tizenhetedik legrosszabb levegőjű ország a világon. Egyértelmű, hogy mit kéne tenni, de a főváros csak ront a helyzeten - írja elemzésében a 444.

Az OECD szerint 2017-ben 7 ezren haltak meg a légszennyezettség miatt Magyyarországon, ez azt jelenti, hogy minden tizenhatodik haláleset ehhez köthető hazánkban. A légszennyezettségnek számos természetes és az emberi tevékenységre visszavezethető oka van, ezek közül az egyik legjelentősebb az autós közlekedés, azon belül pedig a közlekedési dugók.

Az ebből adódó környezetszennyezést csökkenteni lehetne a közlekedés korlátozásával, ám a főváros hiába vállalta a 4-es metróért kapott támogatásért cserébe, hogy bevezeti a dugódíjat, ebből nem lett semmi, azóta pedi már a kormány is hozott olyan törvényt, ami miatt még akkor sem tudnák bevezetni, ha egyébként lenne rá politikai akarat.

A problémát azonban nemhogy nem kezeli, hanem még súlyosbítja is a főváros, amikor engedélyezi, sőt, egyes ingatlanfejlesztések esetén kötelezővé teszi a mélygarázsépítést a belvárosban.

NEKED AJÁNLJUK
Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

Milliókat bukhat, aki így indít vállalkozást: jól meg kell gondolni, a KATA sem jó mindenre

Sokan alábecsülik, mennyire lényeges alaposan átgondolni, milyen vállalkozási és azzal együtt adózási formát válasszanak induló cégük számára.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 23. hétfő
Dezső
21. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?