6 °C Budapest

Lázár: ősszel bővíthetik a használt lakásra felvehető CSOK-ot

2017. július 6. 18:34

Bővíthetik a családi otthonteremtési kedvezményt (CSOK), nem lesz 50 százalékos béremelés a közszolgáknak. Ezekről a témákról is bezsélt Lázár János, Miniszterelnökséget vezető miniszter a 74. Kormáynifón.

Nincs mód a közszolgák béremelésére

A jelenlegi struktúrában elképzelhetetlennek tartom a közszolgálati dolgozók által követelt 50 százalékos béremelést

- válaszolja egy kérdésre Lázár.

A miniszter elmondása szerint akkor lehet szó hasonló mértékű béremelésről, ha kevesebben és hatékonyabban dolgoznak majd, ezzel kapcsolatban megvárják, hogy a szakszervezetek mit ajánlanak a július 14-i egyeztető fórumon. Korábban a szakszervezetek sztrájkot hirdettek július 17-re.

Ez lehet a nagy dobás a CSOK-ban

Az elmúlt másfél évben már 50 ezer családot tudtunk támogatni a családi otthonteremtési kedvezmény (CSOK) keretében, ennek látszanak az eredményei és az igények. Lázár szerint ma Magyarországon 150-200 ezer olyan lakás van, melyek lakhatók, de üresen állnak, ezért ősszel meg kell vizsgálni, hogyan lehet növelni a támogatást a használt lakások esetében.

CSOK elvileg most is igénybe vehető használt lakásra, de korlátozottabb módon, mint új lakásra. Lázár valószínűleg arra utalhatott, hogy a kormány fontolgatja a használt lakások esetében is a CSOK igénybe vételének könnyítését, feltételeinek vonzóbbá tételét.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

A kormány az alábbi döntéseket hozta tegnap:

  • A kormány döntött két nagy vasúti projekt jóváhagyásáról: az egyik a Százhalombatta-Pusztaszabolcs, a másik pedig a Budapest-Rákos-Hatvan, ezek összesen 46 milliárd forintos többletkiadást jelentenek, 2022 körül készülhetnek el.
  • Döntöttek arról, hogy 76 milliárd forint értékben megvalósul a Szeged-Szabadka gyorsvasút, a Szeged-Békéscsaba vasút fejlesztése és a Hódmezővásárhely-Szeged vasút kiépítése.
  • A kormány megtárgyalta, hogy a minimálbér emelése milyen hatást gyakorol a Belügyminisztérium cégeire.
  • Módosítják az államháztartási törvényt, szigorúbb lesz az elszámolás a tárcák és az NGM között.
  • Áttekintették a 80 milliárd forintos pest megyei fejlesztési program állását.
  • A zalaegerszegi autós tesztpálya kapcsán egyes földterületeket kiemelt fejlesztési területté nyilvánítottak.
  • Az állatkertek és vadasparkok helyzetéről is tárgyaltak, a támogatásukról döntöttek, amire költségvetési fedezet még nincs. A tervek szerint 2018-21-ben a fővárosi mellett a vidéki intézmények is támogatást élvezhetnek.
  • Kárenyhítést végeznek majd a Planetáriumban, hogy újra használható legyen.
  • A lőtérfejlesztési programban első lépésben 40 lőteret hoznak létre a fővárosban és vidéken.

NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 20. szombat
Tivadar
16. hét
Április 20.
Cirkuszok világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem