Elárulta Lázár: így változtatnának a CSOK-on

2017. június 15. 20:05

A CSOK felülvizsgálatáról és az egészségügyi intézkedésekről beszélt Lázár János, miniszterelnökséget vezető miniszter a csütörtöki Kormányinfón.

Ez várható az egészségügyben

A Sportkórház első nagyobb költözési fázisa június 30-ig megtörténik. Az egészséges Budapestért programot, és a SOTE fejlesztési programját első olvasatban tárgyalta ezeket, amelyek több százmilliárd forintos fejlesztések. A további olvasatokra a következő hónapokban kerül sor.

Az állami szolgáltatások elektronikus ügyintézésére nagy hangsúlyt fektet a kormány, erre a következő másfél évben mintegy 170 milliárd forintot költ majd el az ország, sokat tanulmányozták a bajor és a holland mintákat. A nagykövetségeken dolgozó konzulok elláthatják majd október 1-től az anyakönyvi feladatokat, erről törvényjavaslat készül.

Felülvizsgálják a CSOK-ot

Elkerülhetetlennek tartja a Családi Otthonteremtési Kedvezmény, a CSOK rendszerének felülvizsgálatát Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter, aki szerint meg kell fontolni, miért nem az állam bonyolítja a támogatást a bankok helyett.

A tárcavezető azt mondta, hogy legkésőbb szeptemberben újra foglalkozni kell a CSOK-kal, összegezni kell a tapasztalatokat, mert egyrészt az otthonteremtést tervezők sok esetben bürokratikusnak, nehézkesnek tartják az igénylést, másrészt a bankok nem feltétlenül a kedvezményt ajánlják az igénylőknek, hanem inkább a saját terméküket.

NEKED AJÁNLJUK
Meglepő dolgokat rejt egy kamasz naplója 2024-ben: less bele, a te gyereked is érintett!

Megvalósul Jocó bácsi nagy álma, színpadra állítják regényét. A Kamaszharc, bár fikció, a tanárként nap, mint nap megtapasztalt élethelyzeteket dolgozza fel.

Egyedülálló zenés activityt fejlesztett a magyar gyógypedagógus  (x)

Egy hazai gyógypedagógus-zeneterapeuta összerakott egy többszörösen díjazott zenei társasjátékot.

Ez a superfood lehet a foci Eb nagy slágere (x)

Méltó ellenfele lehet a mogyoró-nachos-ropi sörkorcsolya triónak a kézműves sörfőzdék gyártási melléktermékéből készülő újfajta ropogtatnivaló.

Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. május 30. csütörtök
Janka, Zsanett
22. hét
Május 30.
A régészet napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2024. május 29. 21:07
Árfolyamok!
A legfontosabb magyar és nemzetközi részvény és devizaárfolyamok ÉLŐBEN!
Most nem