17 °C Budapest
Elárulta Lázár: így változtatnának a CSOK-on

Elárulta Lázár: így változtatnának a CSOK-on

2017. június 15. 20:05

A CSOK felülvizsgálatáról és az egészségügyi intézkedésekről beszélt Lázár János, miniszterelnökséget vezető miniszter a csütörtöki Kormányinfón.

Ez várható az egészségügyben

A Sportkórház első nagyobb költözési fázisa június 30-ig megtörténik. Az egészséges Budapestért programot, és a SOTE fejlesztési programját első olvasatban tárgyalta ezeket, amelyek több százmilliárd forintos fejlesztések. A további olvasatokra a következő hónapokban kerül sor.

Az állami szolgáltatások elektronikus ügyintézésére nagy hangsúlyt fektet a kormány, erre a következő másfél évben mintegy 170 milliárd forintot költ majd el az ország, sokat tanulmányozták a bajor és a holland mintákat. A nagykövetségeken dolgozó konzulok elláthatják majd október 1-től az anyakönyvi feladatokat, erről törvényjavaslat készül.

Felülvizsgálják a CSOK-ot

Elkerülhetetlennek tartja a Családi Otthonteremtési Kedvezmény, a CSOK rendszerének felülvizsgálatát Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter, aki szerint meg kell fontolni, miért nem az állam bonyolítja a támogatást a bankok helyett.

A tárcavezető azt mondta, hogy legkésőbb szeptemberben újra foglalkozni kell a CSOK-kal, összegezni kell a tapasztalatokat, mert egyrészt az otthonteremtést tervezők sok esetben bürokratikusnak, nehézkesnek tartják az igénylést, másrészt a bankok nem feltétlenül a kedvezményt ajánlják az igénylőknek, hanem inkább a saját terméküket.

NEKED AJÁNLJUK
Ilyen egyszerűen keresheted rommá magad egy webshoppal: a profik így csinálják!

Az uniós tagállamok közül a második legnagyobb mértékben nőtt az internetet vásárlásra is használók aránya Magyarországon az elmúlt öt évben.

Érik a forradalom a magyar iskolákban: lépni kell, különben nincs jövője a gyerekeknek

Hova kerül a magyarok elektronikus hulladéka, milyen szemléletváltásra lenne szükség, és legfőképpen hogyan készül kincs a szemétből- erről kérdeztük a RoboKalandot.

Különleges kávék jelentek meg itthon: az elit már csak ezt issza, ez bennük az extra

Az otthoni kávézásnak is egyre inkább szeretjük megadni a módját, akár egy drágább kávégépről van szó, akár kávékülönlegességről.

Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 29. vasárnap
Magdolna
21. hét
Május 29.
Hősök napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. május 29. 07:30