Elárulta Lázár: így változtatnának a CSOK-on

2017. június 15. 20:05

A CSOK felülvizsgálatáról és az egészségügyi intézkedésekről beszélt Lázár János, miniszterelnökséget vezető miniszter a csütörtöki Kormányinfón.

Ez várható az egészségügyben

A Sportkórház első nagyobb költözési fázisa június 30-ig megtörténik. Az egészséges Budapestért programot, és a SOTE fejlesztési programját első olvasatban tárgyalta ezeket, amelyek több százmilliárd forintos fejlesztések. A további olvasatokra a következő hónapokban kerül sor.

Az állami szolgáltatások elektronikus ügyintézésére nagy hangsúlyt fektet a kormány, erre a következő másfél évben mintegy 170 milliárd forintot költ majd el az ország, sokat tanulmányozták a bajor és a holland mintákat. A nagykövetségeken dolgozó konzulok elláthatják majd október 1-től az anyakönyvi feladatokat, erről törvényjavaslat készül.

Felülvizsgálják a CSOK-ot

Elkerülhetetlennek tartja a Családi Otthonteremtési Kedvezmény, a CSOK rendszerének felülvizsgálatát Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter, aki szerint meg kell fontolni, miért nem az állam bonyolítja a támogatást a bankok helyett.

A tárcavezető azt mondta, hogy legkésőbb szeptemberben újra foglalkozni kell a CSOK-kal, összegezni kell a tapasztalatokat, mert egyrészt az otthonteremtést tervezők sok esetben bürokratikusnak, nehézkesnek tartják az igénylést, másrészt a bankok nem feltétlenül a kedvezményt ajánlják az igénylőknek, hanem inkább a saját terméküket.

NEKED AJÁNLJUK
Így szerezheted meg az első 100 vevőd

Egy új vállalkozás indítása vagy egy új termék bevezetése mindig izgalmas, de ugyanakkor kihívásokkal teli időszakot jelent az üzleti életben.

Egyre nehezebb a magyar befektetők dolga: újabb dologra kell most nagyon figyelni

Nincs egyszerű dolguk azoknak a vállalatoknak, amelyek közösségi finanszírozási platformon keresztül szeretnének értékpapírt kibocsátani.

Súlyos: az 1-3 éves gyerekek negyedének vannak félelmei különböző ételektől

Beszámolók szerint az 1-3 éves korosztály 25%-a - tehát minden negyedik gyermek - elutasít valamilyen ételt, és sokuknál óvodás, általános iskolás korban is fennáll még a probléma.

Megdőlt a 120 milliós közösségi finanszírozási rekord – itt az EU-s pénzek utódja? (x)

Az egyre népszerűbb finanszírozási forma itthon is gyorsan terjed, egyre többen ismerik és használják.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. június 11. vasárnap
Barnabás
23. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Portfolio Balaton Business Forum 2023
Együtt a régió szereplői
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2023. június 10. 19:16