17 °C Budapest
A bérlakások miatt milliárdok hiányoznak a kasszából

A bérlakások miatt milliárdok hiányoznak a kasszából

Pénzcentrum
2016. október 20. 09:04

A legtöbb magyar nagyváros sokmilliós kintlévőséget görget maga előtt a bérlakások miatt. Pécsett ez az összeg meghaladja a félmilliárdot - írja a Magyar Idők.

Nagyon komoly eltérés van az önkormányzati bérlakások számában a magyarországi nagyvárosoknál: miközben Pécs 4094, Veszprém csupán 193 ilyen ingatlannal rendelkezik. A lapnak válaszoló megyei jogú városok közül nagy bérlakásállomány van még Debrecenben (3305), Szombathelyen (2141) és Tatabányán (2039) is, míg az önkormányzati lakások száma Veszprém mellett még Dunaújvárosban (401) nem éri el az ötszázat. Az ingatlanok száma az elmúlt hat évben mindenütt inkább csökkent, Békéscsabán és Dunaújvárosban nem változott, míg Tatabányán és Veszprémben növekedett.

Az önkormányzatok igyekeznek sok pénzt fordítani a lakások felújítására, karbantartására. Bár a kintlévőség nagyságáról nem mindenhol nyilatkoztak, de a megyei jogú városok tájékoztatójából egyértelműen látszik, hogy az önkormányzatok e téren komoly nehézségekkel küzdenek. Ez az összeg Békéscsabán alig haladja meg az 5,4 millió forintot, míg Pécsett megközelíti az 530 millió forintot.

A nagyvárosok jelentős része arról számolt be, hogy a bérlakások üzemeltetése veszteséges, a költségekhez az önkormányzatoknak hozzá kell járulniuk.

NEKED AJÁNLJUK
Ilyen egyszerűen keresheted rommá magad egy webshoppal: a profik így csinálják!

Az uniós tagállamok közül a második legnagyobb mértékben nőtt az internetet vásárlásra is használók aránya Magyarországon az elmúlt öt évben.

Érik a forradalom a magyar iskolákban: lépni kell, különben nincs jövője a gyerekeknek

Hova kerül a magyarok elektronikus hulladéka, milyen szemléletváltásra lenne szükség, és legfőképpen hogyan készül kincs a szemétből- erről kérdeztük a RoboKalandot.

Különleges kávék jelentek meg itthon: az elit már csak ezt issza, ez bennük az extra

Az otthoni kávézásnak is egyre inkább szeretjük megadni a módját, akár egy drágább kávégépről van szó, akár kávékülönlegességről.

Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 29. vasárnap
Magdolna
21. hét
Május 29.
Hősök napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. május 29. 07:30