26 °C Budapest
Hétvégi otthondetox: mutatjuk, hogyan tedd egészségesebbé az otthonod

Hétvégi otthondetox: mutatjuk, hogyan tedd egészségesebbé az otthonod

2016. szeptember 30. 17:31

Ez a hétvége szóljon az aktív pihenésről, és arról, hogy odafigyelsz magadra és az otthonodra. Néhány apró trükk elég ahhoz, hogy egészségesebb lakásban élj, jobban induljon a következő heted, és közben még pénzt is spórolhatsz. Mutatjuk, hogy csináld.

Pénteken munka után

Húzd ki. Mindent. Hagyd az elektromos kütyüket, és inkább a saját "akkumulátorodat" töltsd fel, töltsd az estét a szabadban. Ezzel a villanyszámládon is spórolsz, és kihasználhatod még a jó időt. Nem tart már sokáig.

Az esti tévézés helyett is inkább olvass egy könyvet, hívd át a barátaidat társasjátékozni, vagy folytasd az évekkel ezelőtt félbehagyott barkácsprojektedet.

Szombat

Nyisd ki az ablakokat, és szellőztesd ki alaposan a lakást. Ez ugyan egy nagyon egyszerű lépés, de majd meglátod, hogy milyen minőségbeli változást eredményez. Erre próbálj mindennap időt szakítani, és legalább 15 percen keresztül szellőztesd a lakást.

Sétálja a lakásban, és szedd össze azokat a holmikat, amikre valójában nincs szükséged, és közben számold fel a rendetlenséget is. Ami elromlott, eltörött, vagy már nem használod, azoktól szabadulj meg. Ha nincs szíved kidobni, ajándékozd el. 

Ezután vess egy pillantást a kamrára is. Ez egy szuper lehetőség, hogy kidobáld aminek lejárt a szavatossági ideje.

Ma ne menj gyorsétterembe, inkább főzz otthon. Ez egészségesebb és olcsóbb is. Előtte vásárolj be egy közeli piacon, a hétvégi takarítást pedig természetes tisztítószerekkel végezd.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Szombat este tedd tech-mentes övezetté a hálószobádat. Sokkal pihentetőbben tudsz aludni, ha nincsenek elektronikai eszközök a szobában. 

Vasárnap

Ültess valamit. A növények segítenek tisztántartani a levegőt, és sokkal jobb érzés egy olyan szobában tartózkodni, ahol vannak virágok. 

Vasárnap este rendezz egy vacsorát, ahová meghívhatod a barátaidat, a családodat. Lehet estebéd is, hogy hosszan beszélgethessetek. A lényeg, hogy egy kis hasznos időt töltsetek együtt, és mindenki kiszálljon a mindennapi mókuskerékből. Ráadásul nagy lelki töltődést is ad egy jó beszélgetés.

NEKED AJÁNLJUK
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. június 21. hétfő
Alajos, Leila
25. hét
Június 21.
A zene ünnepe
Június 21.
Jóga világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. június 20. 16:08