Szomorú lépésre készül Medveczky Ilona: nincs más választása?!

Szomorú lépésre készül Medveczky Ilona: nincs más választása?!

2016. július 3. 17:02

Ötvenkét éve lakik a villájában Medveczky Ilona, ami mostanra már hatalmas terhet jelent neki, mégsem szeretne megválni tőle.

Az állatorvosom javasolta, hogy gondolkozzam el a házeladáson. Az árából vehetnék egy kisebbet, a maradékot meg felélném. Ha jól meggondolom, igaza van, hisz így nem kéne nélkülöznöm. A baj csak az, hogyha rászánnám magam és megválnék ettől a háztól, abba belepusztulnék. Úgy tűnik, ez a 22-es csapdája, hisz ha maradok, akkor meg azt nem élem túl. Teljesen magamra vagyok hagyva, nem bírok egy ekkora házzal és kerttel

- mondta a Best magazinnak Medveczky Ilona.

A művésznőnek néhány hónappal ezelőtt eltört a keze, a csuklóját azóta sem tudja rendesen használni, emellett anyagi problémákkal is küzd, így érthető, hogy a ház eladását fontolgatja.

Korábban a Pénzcentrum utána járt, hogy Medveczky Ilonának 70 ezer forint a nyugdíja. A méltányossági emelés is csak kétezer forint pluszt jelentett.

Sokkal többet senki se kap majd

A jelenlegi tervek szerint jövőre 0,9 százalékkal emelik majd meg a nyugdíjakat. Az átlagos öregségi nyugdíjjal számolva ezzel az emeléssel 109 561 forintról 110 547 forintra emelkedhet. Ez kevesebb, mint ezer forint pluszt jelenthet.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 42 034 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 9,96%), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 42 083 forintos törlesztőt (THM 10,01%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Azért ilyen alacsony az emelés, mert a nyugdíjakat a tervezett infláció szintjével növelik. És mivel jövőre 0,9 százalékos pénzromlást terveznek, ezért a nyugdíjasok többsége, akik 100 ezer forint alatti járadékot kapnak, ők alig ezer forint emelésre számíthatnak.

Nagy nyugdíjemelésekre a következő években se számíthatnak az idősek. Magasabb inflációt terveznek majd ugyan, de a következő 10 évben mennem nyugdíjba az egykori Ratkó-gyerekek, így radikálisan nő majd a járulékra jogosultak száma. Ezzel együtt pedig az adófizetők száma csökkenni fog, tehát jelentős átalakításra szorul a jelenlegi nyugdíjrendszer, amit hamarosan meg is kell majd lépni.

NEKED AJÁNLJUK
Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

Milliókat bukhat, aki így indít vállalkozást: jól meg kell gondolni, a KATA sem jó mindenre

Sokan alábecsülik, mennyire lényeges alaposan átgondolni, milyen vállalkozási és azzal együtt adózási formát válasszanak induló cégük számára.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 18. szerda
Erik, Alexandra
20. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2022
A jövő vállalata - Zöld az út a fenntarthatóság felé!
Portfolio Digital Transformation 2022
Szektorokon átívelő tudás a belső folyamatoktól a termékig!
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?