14 °C Budapest
Szomorú lépésre készül Medveczky Ilona: nincs más választása?!

Szomorú lépésre készül Medveczky Ilona: nincs más választása?!

2016. július 3. 17:02

Ötvenkét éve lakik a villájában Medveczky Ilona, ami mostanra már hatalmas terhet jelent neki, mégsem szeretne megválni tőle.

Az állatorvosom javasolta, hogy gondolkozzam el a házeladáson. Az árából vehetnék egy kisebbet, a maradékot meg felélném. Ha jól meggondolom, igaza van, hisz így nem kéne nélkülöznöm. A baj csak az, hogyha rászánnám magam és megválnék ettől a háztól, abba belepusztulnék. Úgy tűnik, ez a 22-es csapdája, hisz ha maradok, akkor meg azt nem élem túl. Teljesen magamra vagyok hagyva, nem bírok egy ekkora házzal és kerttel

- mondta a Best magazinnak Medveczky Ilona.

A művésznőnek néhány hónappal ezelőtt eltört a keze, a csuklóját azóta sem tudja rendesen használni, emellett anyagi problémákkal is küzd, így érthető, hogy a ház eladását fontolgatja.

Korábban a Pénzcentrum utána járt, hogy Medveczky Ilonának 70 ezer forint a nyugdíja. A méltányossági emelés is csak kétezer forint pluszt jelentett.

Sokkal többet senki se kap majd

A jelenlegi tervek szerint jövőre 0,9 százalékkal emelik majd meg a nyugdíjakat. Az átlagos öregségi nyugdíjjal számolva ezzel az emeléssel 109 561 forintról 110 547 forintra emelkedhet. Ez kevesebb, mint ezer forint pluszt jelenthet.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor 2021-től így kalkulálhatsz: a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 39 550 forintos törlesztővel a Sberbank nyújtja (THM 7,11%), de nem sokkal marad el ettől az UniCredit Bank 39 604 forintos törlesztőt (THM 7,17%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Azért ilyen alacsony az emelés, mert a nyugdíjakat a tervezett infláció szintjével növelik. És mivel jövőre 0,9 százalékos pénzromlást terveznek, ezért a nyugdíjasok többsége, akik 100 ezer forint alatti járadékot kapnak, ők alig ezer forint emelésre számíthatnak.

Nagy nyugdíjemelésekre a következő években se számíthatnak az idősek. Magasabb inflációt terveznek majd ugyan, de a következő 10 évben mennem nyugdíjba az egykori Ratkó-gyerekek, így radikálisan nő majd a járulékra jogosultak száma. Ezzel együtt pedig az adófizetők száma csökkenni fog, tehát jelentős átalakításra szorul a jelenlegi nyugdíjrendszer, amit hamarosan meg is kell majd lépni.

NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. május 7. péntek
Gizella
18. hét
EZT OLVASTAD MÁR?