22 °C Budapest
Éhes, lődörgő gyereket látott? Nincs egyedül!

Éhes, lődörgő gyereket látott? Nincs egyedül!

2016. június 28. 09:00

30 és 50 ezer közé tehető azon gyermekek száma, akik rendszeresen, míg 200 ezer körülire azoknak a száma, akik a nyári vakáció alatt éheznek Magyarországon.

Az ATV.hu cikkében arról ír, hogy megdöbbentően magas, 200 ezer körülire tehető azon gyermekek száma Magyarországon, akik úgy nevezett kríziséhezők. Ez nem azt jelenti, hogy például árvíz vagy földrengés esetén nem jutnak élelemhez, hanem azt, hogy olyan időszakokban nem kapnak megfelelő mennyiségű élelmiszert, amikor szünetel az iskolai, óvodai vagy bölcsődei ellátás.

Bangóné Borbély Ildikó, az MSZP országgyűlési képviselője szerint az

a legnagyobb probléma, hogy a szülők nem értesülnek arról, hogy nem automatikusan jár az ingyenes ellátás azoknak, akik évközben is jogosultak rá, hanem azt a szünetre külön kérvényezni kell. 

További problémának tartja, hogy a közmunkások gyermekei annak ellenére nem jogosultak az ellátásra, hogy e családok anyagi helyzete csak papíron javult.

Összehasonlításképpen, évközben mintegy félmillió gyermek jogosult ingyenes étkezésre az oktatási intézményekben, de a szünidő alatt csak 140 ezren veszik igénybe ezt az ellátást. 

NEKED AJÁNLJUK
Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

NAPTÁR
Tovább
2022. május 25. szerda
Orbán
21. hét
Május 25.
Törülközőnap
Május 25.
Afrika napja
Május 25.
A Kihívás Napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?