25 °C Budapest
Na ne! Már megint egy új adó? Most a lakástulajdonosok fizethetnek

Na ne! Már megint egy új adó? Most a lakástulajdonosok fizethetnek

2016. június 10. 15:04

Extra adót vetnek ki Óbudán azokra az ingatlanokra, amelyek az ártérben helyezkednek el - írja az Index.

Helyi értéknövekedési adót vetnek ki a római-parti hullámtérben élőkre a mobilgát megépítése után, kivéve azt a 40 házat, ami még a világháború előtt épült, jelentette be a főpolgármester. Ennek az az oka, hogy fel se merülhessen az ingatlanspekuláció vádja a védműépítés miatt. Az adó mértékére vonatkozó kérdésre Tarlós István azt válaszolta, hogy azt az adószakemberek majd kiszámolják, a fővárosnak joga van ilyen adót kivetni.

A gát nyomvonal-módosítása miatt várhatóan 500 fával kevesebbet kell majd kivágni a Duna mellett. A főváros beruház egy faátültető gépre, ami 38 cm átmérőig 93 százalékos hatékonysággal ülteti át a fákat.

A Duna-parti védmű nyomvonala elkészült, nyárra befejeződik az engedélyeztetés

 - mondta a főpolgármester. Az építésnek négy szakasza lesz: az első kettő az Aranyhegyi-patak és a Barát-patak védelme, a harmadik a pünkösdfürdői gát magasságának megemelése, a negyedik pedig a római-parti mobilgát megépítése.

A 3-as metró szerelvényeivel kapcsolatban Tarlós elmondta, hogy azok darabjainak túlnyomó része új, de nem mindegyik, ezért joggal nevezhető felújítottnak, nem pedig újnak. A Moszkvából visszaérkezett prototípust a NAV is megvizsgálta Tarlós elmondása szerint, és mindent jogszerűnek talált. A főpolgármester úgy véli, Budapestnek örülnie kell, hogy a szerelvényprobléma megoldódik, nem azon keseregni, hogy jobb és szebb járművet kaptunk, mint amire számítani lehetett.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Tarlós szerint a 3-as metró felújítása miatt a pótlásra 150 csuklós busz kell. Kiírták az új buszokra a tendert, van nyertes is. A főpolgármester szerint viszont a kormány szolgáltatásvásárlást akar, hogy magyar buszok legyenek Budapesten. (Ám nem tudni, a majdani szolgáltató milyen buszt vesz és a kiszervezésnek akár 23 milliárd forintos többletköltsége is lehet). A kormány kérésére ezért a fővárosi közgyűlés arról döntött, hogy várnak július 5-ig a többletköltség kormánygaranciájára, de ha a garancia nem érkezik meg addig, akkor megveszik a lengyel buszokat. Tarlós szerint egy a fontos: a fővárost ne érje anyagi hátrány.

NEKED AJÁNLJUK
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. július 26. hétfő
Anna, Anikó
30. hét
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. július 25. 14:35