20 °C Budapest

Na ne! Már megint egy új adó? Most a lakástulajdonosok fizethetnek

2016. június 10. 15:04

Extra adót vetnek ki Óbudán azokra az ingatlanokra, amelyek az ártérben helyezkednek el - írja az Index.

Helyi értéknövekedési adót vetnek ki a római-parti hullámtérben élőkre a mobilgát megépítése után, kivéve azt a 40 házat, ami még a világháború előtt épült, jelentette be a főpolgármester. Ennek az az oka, hogy fel se merülhessen az ingatlanspekuláció vádja a védműépítés miatt. Az adó mértékére vonatkozó kérdésre Tarlós István azt válaszolta, hogy azt az adószakemberek majd kiszámolják, a fővárosnak joga van ilyen adót kivetni.

A gát nyomvonal-módosítása miatt várhatóan 500 fával kevesebbet kell majd kivágni a Duna mellett. A főváros beruház egy faátültető gépre, ami 38 cm átmérőig 93 százalékos hatékonysággal ülteti át a fákat.

A Duna-parti védmű nyomvonala elkészült, nyárra befejeződik az engedélyeztetés

 - mondta a főpolgármester. Az építésnek négy szakasza lesz: az első kettő az Aranyhegyi-patak és a Barát-patak védelme, a harmadik a pünkösdfürdői gát magasságának megemelése, a negyedik pedig a római-parti mobilgát megépítése.

A 3-as metró szerelvényeivel kapcsolatban Tarlós elmondta, hogy azok darabjainak túlnyomó része új, de nem mindegyik, ezért joggal nevezhető felújítottnak, nem pedig újnak. A Moszkvából visszaérkezett prototípust a NAV is megvizsgálta Tarlós elmondása szerint, és mindent jogszerűnek talált. A főpolgármester úgy véli, Budapestnek örülnie kell, hogy a szerelvényprobléma megoldódik, nem azon keseregni, hogy jobb és szebb járművet kaptunk, mint amire számítani lehetett.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Tarlós szerint a 3-as metró felújítása miatt a pótlásra 150 csuklós busz kell. Kiírták az új buszokra a tendert, van nyertes is. A főpolgármester szerint viszont a kormány szolgáltatásvásárlást akar, hogy magyar buszok legyenek Budapesten. (Ám nem tudni, a majdani szolgáltató milyen buszt vesz és a kiszervezésnek akár 23 milliárd forintos többletköltsége is lehet). A kormány kérésére ezért a fővárosi közgyűlés arról döntött, hogy várnak július 5-ig a többletköltség kormánygaranciájára, de ha a garancia nem érkezik meg addig, akkor megveszik a lengyel buszokat. Tarlós szerint egy a fontos: a fővárost ne érje anyagi hátrány.

NEKED AJÁNLJUK
A magyar menzák réméből lesz a jövő igazi szuperétele: disznótáp hozhatja el a forradalmat?

Drasztikusan átalakul a magyar gasztronómia a klímaváltozás miatt: komoly szemléletváltás kell a hazai konyhákban.

Ki nem találod, kiről nevezték el a legtöbb utcát Magyarországon: fotókon a rekorder

Ha egymás mellé tennénk mind a 2800-at, az Atlanti-óceánig is eljuthatnánk; utunk során pedig tökéletesen kirajzolódna egy a magyar társadalomról szóló szubjektív látlelet.

Nem akármibe vágott bele Király Gábor: Guinness-rekordra hajt a magyar kapuslegenda

Már csak 500 nevező kell, hogy magyar Guinness-rekord szülessen októberben! A cél továbbra is, hogy ezren rúgjanak büntetőt az Országos Tizenegyesrúgó Bajnokságon.

Szívszorító: ilyen képeket eddig nagyon kevesen láthattak Budapest szegényeiről

A művészről eddig még nem készült monográfia, ezt a hiányt pótolja az ősszel megjelenő, kétnyelvű (magyar és angol) művészeti album készül.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. szeptember 30. szombat
Jeromos
39. hét
Szeptember 30.
A népmese napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2023
Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Mi lesz veled magyar élelmiszer?
Ingyenes Signature rendezvény
EZT OLVASTAD MÁR?
Új Pénzcentrum app
A legfrissebb hírek és árfolyamok
MOST NEM
LETÖLTÖM