27 °C Budapest
Na ne! Már megint egy új adó? Most a lakástulajdonosok fizethetnek

Na ne! Már megint egy új adó? Most a lakástulajdonosok fizethetnek

2016. június 10. 15:04

Extra adót vetnek ki Óbudán azokra az ingatlanokra, amelyek az ártérben helyezkednek el - írja az Index.

Helyi értéknövekedési adót vetnek ki a római-parti hullámtérben élőkre a mobilgát megépítése után, kivéve azt a 40 házat, ami még a világháború előtt épült, jelentette be a főpolgármester. Ennek az az oka, hogy fel se merülhessen az ingatlanspekuláció vádja a védműépítés miatt. Az adó mértékére vonatkozó kérdésre Tarlós István azt válaszolta, hogy azt az adószakemberek majd kiszámolják, a fővárosnak joga van ilyen adót kivetni.

A gát nyomvonal-módosítása miatt várhatóan 500 fával kevesebbet kell majd kivágni a Duna mellett. A főváros beruház egy faátültető gépre, ami 38 cm átmérőig 93 százalékos hatékonysággal ülteti át a fákat.

A Duna-parti védmű nyomvonala elkészült, nyárra befejeződik az engedélyeztetés

 - mondta a főpolgármester. Az építésnek négy szakasza lesz: az első kettő az Aranyhegyi-patak és a Barát-patak védelme, a harmadik a pünkösdfürdői gát magasságának megemelése, a negyedik pedig a római-parti mobilgát megépítése.

A 3-as metró szerelvényeivel kapcsolatban Tarlós elmondta, hogy azok darabjainak túlnyomó része új, de nem mindegyik, ezért joggal nevezhető felújítottnak, nem pedig újnak. A Moszkvából visszaérkezett prototípust a NAV is megvizsgálta Tarlós elmondása szerint, és mindent jogszerűnek talált. A főpolgármester úgy véli, Budapestnek örülnie kell, hogy a szerelvényprobléma megoldódik, nem azon keseregni, hogy jobb és szebb járművet kaptunk, mint amire számítani lehetett.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 42 034 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 9,96%), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 42 083 forintos törlesztőt (THM 10,01%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Tarlós szerint a 3-as metró felújítása miatt a pótlásra 150 csuklós busz kell. Kiírták az új buszokra a tendert, van nyertes is. A főpolgármester szerint viszont a kormány szolgáltatásvásárlást akar, hogy magyar buszok legyenek Budapesten. (Ám nem tudni, a majdani szolgáltató milyen buszt vesz és a kiszervezésnek akár 23 milliárd forintos többletköltsége is lehet). A kormány kérésére ezért a fővárosi közgyűlés arról döntött, hogy várnak július 5-ig a többletköltség kormánygaranciájára, de ha a garancia nem érkezik meg addig, akkor megveszik a lengyel buszokat. Tarlós szerint egy a fontos: a fővárost ne érje anyagi hátrány.

NEKED AJÁNLJUK
Régi klasszikus tér vissza a magyar boltokba: sokak kedvence lesz ismét elérhető a polcokon

Tíz év után ismét megjelenhet Lakatos István Év Gyerekkönyve-díjas meseregénye, a Dobozváros!

Ez lenne a megoldás a magyarok borzasztó egészségi állapotára? Kevesen ismerik ezt a trükköt

A kutatók szerint az egyik ok, amiért az adakozás javíthatja a fizikai egészséget az az, hogy segít csökkenteni a stresszt és a feszültséget.

Így győzheted le a tomboló inflációt: rengeteg magyar keresi szét magát ezzel a módszerrel

Egy vállalat sikeressége mérettől függetlenül több dolgon múlhat, azonban a sikeres marketing igazán erőssé teheti azt, válság esetén is.

Ez lenne a siker kulcsa? Sok magyar még mindig alábecsüli ezt az eszközt

Ezt mindenképp tudnod kell, mielőtt belevágsz egy start-up finanszírozásába, kezdő vállalkozóként.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. augusztus 11. csütörtök
Zsuzsanna, Tiborc, Lilian
32. hét
KONFERENCIA
Tovább
Portfolio Future of Finance 2022
Októberben jön a magyar pénzügyi szakma nagy találkozója.
Energy Investment Forum 2022 - A MEKH szakmai támogatásával
Válság kontra klímacélok? Lesz miről beszélni az Energy Investment Forum-on!
Private Health Forum 2022
A hazai magánegészségügy legkiemelkedőbb konferenciája.
EZT OLVASTAD MÁR?