11 °C Budapest

Nemzeti kukaholding: vajon drágább lesz a szemétszállítás?

2016. március 31. 08:30

A kormányzat bejelentése szerint április 1-jétől elkezd működni a nemzeti kukaholding, a Nemzeti Hulladékgazdálkodási Koordináló és Vagyonkezelő Zrt., valamint az új állami szemétgyűjtési rendszer - írja a Magyar Nemzet.

Szabó Zsolt, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium fejlesztés - és klímapolitikáért, valamint kiemelt közszolgáltatásokért felelős államtitkára bejelentette: április 1-jétől indul az új, országosan egységes hulladékgazdálkodási rendszer, és megkezdi működését az NHKV Zrt.

Az államtitkár hangsúlyozta, nincs lakossági díjváltozás, nincs adminisztrációnövekedés, és az ügyfelekkel nem kell új szerződést kötni.

Kiépül a gyűjtőedények egyedi azonosítási rendszere, amely az uniós hasznosítási célok teljesítését is elősegíti. A települési szilárdhulladék-gyűjtésben sem az önkormányzatok, sem a szolgáltatók feladata nem szűnik meg, az új rendszerben változatlanul végzik a szolgáltatást - tette hozzá.

Gémesi György, a Magyar Önkormányzatok Szövetségének elnöke szerint azonban még nincsenek erre vonatkozó szerződések az úgynevezett nemzeti kukaholding, a Nemzeti Hulladékgazdálkodási Koordináló és Vagyonkezelő (NHKV) Zrt. és az önkormányzatok között, sem az NHKV és a helyhatóságok által működtetett szemétszállító cégek között. Emellett még számtalan jogi és pénzügyi alapkérdés is tisztázatlan.

NEKED AJÁNLJUK
Példátlan összefogás a hazai Kickstarter mellett (x)

A Brancs a hazai piacon egyedi koncepciójával és célközönségével gyakorlatilag indulása óta aktív résztvevője a startup világnak.

Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

NAPTÁR
Tovább
2023. március 20. hétfő
Klaudia
12. hét
Március 20.
A verebek világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Digital Transformation 2023
Innovatív technologiák a hatékonyságnövelésért!
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap!
Biztosítás 2023
A tavasz meghatározó pénzügyi konferenciája március 8-án!
EZT OLVASTAD MÁR?