16 °C Budapest

Lázár János megszólalt a NOK-kal kapcsolatban

2016. március 17. 14:31

Csütörtök délután fél 2-kor kezdetét vette Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter szokásos sajtótájékoztatója. A tárcavezető beszélt a Nemzeti Otthonteremtési Közösség (NOK) javaslatról is, amit ma szavazott meg a parlament.

Lázár János a NOK-ról is beszélt. Ezt felvezetve azonban az otthonteremtés lényegéről szólt.

KATTINTS! Most már biztos: jön a nemzeti lakáslottó

Az építőipar 20 százalékot zuhant a legutóbbi adatok szerint. Ez kézzelfogható magyarázatát adja annak, hogy a kormány miért kezdett az otthonteremtési programba. Két célja van a kormánynak: családok támogatása, gazdaság támogatása. A lakások építésével az építőipar megrendelésekhez jut, a gazdaság támogatást kap - magyarázta.

Szeretnénk abban is segíteni, hogy megszülessen a második és a harmadik gyerek is. Ezzel azt szeretnénk elérni, hogy javuljon a népesedési trend Magyarországon.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

  • Az otthonteremtési program első elemei voltak az adóváltozások.
  • Másrészről bevezettük a CSOK-ot.
  • A harmadik lépés a Nemzeti Otthonteremtési Közösség létrehozása. Ez tulajdonképpen egy előtakarékossági forma. Minden tag 3 millió forintnyi állami támogatást kap maximum, a befizetésektől függően. Ez az otthonteremtési kör bővítését jelenti. A technika már más kérdés: a kollégák megnéztek más nemzetközi példákat.
Az egész rendszer eszembe juttatta az autóbetét-nyereménykönyvet. A végén mindenképpen kamatot hozott és autót is lehet nyerni. Itt a NOK-kal a végén mindenki kedvezményhez jut. Ez a NOK egy ösztönzés

- magyarázta. (Bár a miniszter múltidőben beszélt az autónyeremény-betétkönyvről, ez jelenleg is működik Magyarországon - a szerk.)

Ezeknek a cégeknek a tevékenységét a nemzeti bank fogja ellenőrizni - húzta alá. A nemzeti bank engedélyezési és felügyeleti eljárást fog lefolytatni. Soha ilyen szigorú nem volt még a pénzügyi felügyelet - jegyezte meg.

A sorsolás egy ütemezési eszköz - fogalmazott. A szerencse kezében is lehet valaki, de a végén mindenki meg fogja kapni a szükséges és az állam által garantált támogatást - igyekezett mindenkit megnyugtatni.

NEKED AJÁNLJUK
Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. május 2. csütörtök
Zsigmond
18. hét
Május 2.
Jelszó világnap
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem