Február elejétől újabb bank fogadja a CSOK-igényléseket

2016. február 8. 19:00

A Családok Otthonteremtési Kedvezménye 2016-os szabályai szerinti igényléseket, mely már a bevezetése előtt is rendkívüli érdeklődést váltott ki, február elejétől fogadja az UniCredit Bank.

Mind a támogatás, mind a 3 százalékos kamatozású hitel igényelhető a banknál, ahol felkészültek a nagyszámú kérelem befogadására. Az igen jelentős támogatást kínáló CSOK iránt kialakult fokozott figyelmet jól előre jelezte, hogy már a jogszabályi feltételek december végi megjelenését követően számos kérdéssel keresték meg a bankot a lehetőséggel kapcsolatban.

Erről, és sok más fontos témáról is szó lesz a Portfolio CSOK-klubjaiban: KATTINTS IDE az időpontokért!

Az első hét pedig igazolta a nagyszámú előzetes érdeklődés során gyűjtött tapasztalatokat: az új CSOK-ra első körben azok építenek terveket, akik már jelenleg is három gyermeket nevelnek. Ennek legfőbb oka, hogy a jogszabályi feltételek alapján ez a támogatás és hitelfelvételi lehetőség nekik lehet igazán előnyös, hiszen a legfontosabb feltétel az ő esetükben már teljesült. Mindazoknak, akik biztosan eleget tudnak majd tenni a három gyermek vállalásának 10 éven belül, nem kell ugyanis tartaniuk a szigorú visszafizetési kötelezettségtől, amit nem teljesítés estére köt ki a jogszabály.

Lényeges változás az érdeklődésben, hogy az új szabályok következményeként a kérdések a használtlakás-vásárlásáról vagy lakásbővítésről átterelődtek az új lakásokra mind a vásárlásra, mind építésre vonatkozóan. Az a kérdés azonban, hogy a támogatás beleszámít-e az önerőbe, szinte mindig elhangzik, ahogy természetesen az igen válasz is.

A bank szakértői úgy látják: a CSOK-nak köszönhetően az idén elsősorban a magánszemélyek családiház-építéseiben várható élénkülés. Ebben már 2015-ben növekedést tapasztaltak, aminek most az új szabályok további lendületet adhatnak. Ugyanakkor az értékesítés céljára épülő új lakások száma - a statisztikák tanúsága szerint - jelenleg még elég kevés, ami idén még szükségszerűen korlátokat szab az új lakások vásárlásával kapcsolatos terveknek és így a hitelfelvétel érdemi növekedésének is. Ugyanakkor a CSOK pezsdítő hatása révén ez a következő évekre áthúzódóan kedvezően változhat.

NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 19. péntek
Emma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem