24 °C Budapest
Sok energiát veszítünk el a rossz hőszigetelés miatt

Sok energiát veszítünk el a rossz hőszigetelés miatt

Pénzcentrum
2015. november 12. 09:31

Sok energiát használunk fel otthonaink fűtésére, melyek nagy általánosságban régen épültek, és rossz hatásfokkal fűthetőek. Nyílászárócserével, szigeteléssel 10-60 százalék közti energia-megtakarítás lenne elérhető- írja a Metropol.

A régimódi családi házakban jelenleg az energia fele az utcát fűti, a téli hónapok gázszámlája felújítást követően ennyivel kevesebb is lehetne. A nyílászárók vagy a szigetelés korszerűsítésével, 30 százalékos javulást lehet elérni. A tégla építésű társasházakban 15-25, a paneleknél 10-15 százaléknyi energia takarítható meg.

A beruházások ugyanakkor nem olcsóak: nyílászárócserére a 2011-es számítások szerint egy családi háznál milliós költségvetéssel, szigetelésre több százezer forinttal kell készülni, a fűtéskorszerűsítéskor pedig a kazáncserét érintő néhány százezer forinttól a teljes rendszer másfél milliós kiépítéséig terjed a paletta.

NEKED AJÁNLJUK
Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

NAPTÁR
Tovább
2022. május 26. csütörtök
Fülöp, Evelin
21. hét
Május 26.
A régészet napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?