2 °C Budapest

Ezért állnak most sorba a CSOK-osok

MTI
2015. augusztus 19. 09:34

Megrohanhaták az adóhivatalt a Családok Otthonteremtési Kedvezményét (CSOK) igénylő családalapítók. A támogatáshoz csak az juthat hozzá, aki igazolja, hogy nem tartozik az államnak, ennek legegyszerűbb módja, ha az érintettek felvetetik magukat a NAV köztartozásmentes listájára - írta szerdai számában a Napi Gazdaság.

Az adóügyek megfelelő állását a polgárok két módon bizonyíthatják. Beadhatnak 15 napnál nem régebbi keltezésű hatósági igazolást, de az is megfelelő, ha valaki szerepel a köztartozásmentesek kimutatásában. Az adóigazolás kiváltásáért illetéket kell fizetni, a pozitív listára viszont költségek nélkül lehet felkerülni. Ha valaki már szerepel a listán, onnan akkor kerül le, ha nem fizeti be időben a közterheket; a tagság így évekig fennmaradhat. Az adóigazolás csak rövidebb ideig bír bizonyító erővel, így előfordulhat, hogy a dokumentumot újból és újból ki kell váltania az érintettnek

- mondta Kis Péter András, a NAV szóvivője. A regiszterbe elektronikus úton beadható kérelem kitöltésével lehet jelentkezni.

Az igénylés folyamatáról a Pénzcentrum korábbi cikkében olvashatsz.

A köztartozásmentes listát bárki elérheti, a közhiteles és online összesítés megtalálható az adóhivatal honlapján. A kimutatásban most 123 ezren szerepelnek: 74 ezer gazdasági társaság mellett 25 ezer egyéni vállalkozó és 24 ezer magánszemély nevét tartalmazza a hatósági lajstrom.

NEKED AJÁNLJUK
Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Zubreczki Dávid: teljesen abszurd, hogy erről végleg lemondtak a budapestiek

A könyv szerzőjét, Zubreczki Dávidot kérdeztük a balatoni fejlesztésekről, a városnézésről, építészetről és hogy mitől lenne élhetőbb Budapest. Interjú.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. január 30. hétfő
Martina, Gerda
5. hét
KONFERENCIA
Tovább
Digital Transformation 2023
Innovatív technologiák a hatékonyságnövelésért!
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap!
Biztosítás 2023
A tavasz meghatározó pénzügyi konferenciája március 8-án!
EZT OLVASTAD MÁR?