24 °C Budapest
Csökkenhet a rezsid, ha ezt a bankot választod

Csökkenhet a rezsid, ha ezt a bankot választod

Pénzcentrum
2015. augusztus 10. 10:32

A Főgáz-hitelkártya kiváltásával akár hat százalékos kedvezményt is kaphatunk a gázszámlánkból. Ehhez csak annyit kell tennünk, a Budapestnél bankolunk - írja a Népszabadság. De vajon kinek éri meg ezért bankot váltani?

Akik kiváltják a Főgáz-kártyát, bizonyos feltételek mellett akár hatszázalékos gázárkedvezményt is kaphatnak

- tudatta a lappal az állami gázszolgáltató tulajdonosi jogait gyakorló állami ENKSZ Első Nemzeti Közműszolgáltató. A Főgáz-kártya egyébként az állami Budapest Bank hitelkártyája, aminek teljes hiteldíjmutató évi 39,93 százalék, ez egyébként már 2009 óta elérhető a bank ajánlatai között.

A gázárkedvezményhez először is ki kell váltani a hitelkártyát. Ennek díja évi 1320, illetve havi 80 forint. Ahhoz, hogy megkapjuk, bírálaton esünk át, ahol legalább 60 ezer forint rendszeres havi jövedelemről szóló igazolást kér a bank. A Főgáz a kártyáról csoportos beszedési megbízással emeli le a fizetendőket, vagy az gázszolgáltató ügyfélszolgálati irodájában fizethetjük be vele az esedékes számlát. Így azonban még csak három százalék a kedvezmény (havonta legfeljebb 1650 forint) amit a bank áll számlajóváírással.

Hatszázalékos engedményhez viszont már befektetési kártyát is kell nyitni, amelynek ki kell fizetni az éves kártyadíját, ez 6 490 forint.

 Érdemes utánaszámolni, hogy mennyit spórolhatunk, ha kiváltjuk a Főgáz-kártyát. Akik ugyanis teljesíteni tudják a feltételeket, ráadásul viszonylag magas a gázfogyasztásuk, azoknak valószínűleg megéri élni ezzel a lehetőséggel.

NEKED AJÁNLJUK
Ilyen egyszerűen keresheted rommá magad egy webshoppal: a profik így csinálják!

Az uniós tagállamok közül a második legnagyobb mértékben nőtt az internetet vásárlásra is használók aránya Magyarországon az elmúlt öt évben.

Érik a forradalom a magyar iskolákban: lépni kell, különben nincs jövője a gyerekeknek

Hova kerül a magyarok elektronikus hulladéka, milyen szemléletváltásra lenne szükség, és legfőképpen hogyan készül kincs a szemétből- erről kérdeztük a RoboKalandot.

Különleges kávék jelentek meg itthon: az elit már csak ezt issza, ez bennük az extra

Az otthoni kávézásnak is egyre inkább szeretjük megadni a módját, akár egy drágább kávégépről van szó, akár kávékülönlegességről.

Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 27. péntek
Hella
21. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?