Megkezdték a gázkészülékek felülvizsgálatát

2014. május 26. 08:34

A gázszolgáltatók a napokban kezdték meg azoknak a gázkészülékeknek a kötelező időszakos felülvizsgálatát, amelyek tulajdonosai jelezték igényüket - írja a Népszava.

Bár a kormány ingyenessé tette a lakosság számára a gázkészülékek kötelező időszakos felülvizsgálatát, szakmai becslések szerint csupán minden tizedik érintett kérte ezt a december-januári határidőig. A mintegy hárommillió hazai fogyasztóból hozzávetőleg 600 ezernél kellene ellenőriztetni a gázüzemű berendezéseket, de a felhasználók közül csak megközelítőleg 60-70 ezren jelezték a megszabott határidőig, hogy kérik a vizsgálatot.

Az érvényben lévő rendelkezések szerint azokat a készülékeket kellene kötelező jelleggel bevizsgáltatniuk a tulajdonosaiknak, amelyeket 1981. január elseje előtt vagy ismeretlen időpontban helyeztek üzembe.

A gázszolgáltató cégek most már csak akkor végzik el a célvizsgálatot térítésmentesen, amikor a gázmérőórák tízévente esedékes cseréje amúgy is megtörténik. Azok, akik elmulasztották a jelentkezést, már csak a saját költségükön rendelhetik meg készülékeik ellenőrzését. A soron kívül megrendelt felülvizsgálat egy átlagos lakásban 8-12 ezer forint kiadással járhat.

 

NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. május 7. péntek
Gizella
18. hét
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?