19 °C Budapest

Mit lehet tudni az újabb rezsicsökkentésről?

MTI
2014. január 20. 10:32

Pénteken, a Fidesz-KDNP évadnyitó frakcióülése után jelentik be, hogy mikortól és mennyivel csökken a távfűtés, a villany és a gáz ára - közölte Németh Szilárd fideszes országgyűlési képviselő vasárnap Budapesten tartott sajtótájékoztatóján.

A kormánypárt rezsicsökkentésért felelős politikusa azt mondta, addig még kétszer ülésezik a rezsicsökkentésért felelős munkacsoport, és az üléseken dől el, hogy mit terjesztenek a frakció elé.

Németh Szilárd kiemelte: a rezsicsökkentés politikáját törvénybe foglaltan teszik fenntarthatóvá. Ennek alapja pedig az lesz, hogy a magyar családok meg tudják fizetni a rezsit, az Európai Unió átlagánál ne fizessenek többet, biztonságos és minőségi szolgáltatást kapjanak közszolgáltatásként. "Ez a rezsicsökkentés alapja" - szögezte le a politikus.

Kérdésre válaszolva Németh Szilárd azt is elmondta, továbbra is meg fogják nézni: megfelelő-e az árképzés. Célnak nevezte, hogy a magyar családok számára megfizethető legyen a szolgáltatás és ne kizárólag a szolgáltatók határozzák meg, hogy mi történik a piacon.


Fónagy János, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium államtitkára és munkacsoportja készíti elő azt a közmű-törvényt, amelynek lényege, hogy a szolgáltatók a keletkező profitot a minőség javítására és a biztonságos működés fenntartására fordítsák.

Ne maradj le a 10 millió forintos támogatásról!

Egyre több család igényli a babaváró hitelt. A termék népszerűsége nem véletlen, a feltételek teljesítése esetén ugyanis nem kell visszafizetni az akár 10 milliós támogatást. Külön ki kell emelni, hogy a babaváró program 2021 keretében felvett személyi hitel szabad felhasználású, azaz bármire elkölthető. Fontos tudni ugyanakkor, hogy a babaváró hitelhez minden bank más feltételeket szab: például más az elvárt minimális jövedelem és a jövedelem terhelhetősége. A megújult Pénzcentrum babaváró hitel kalkulátor az aktuális banki feltételek alapján pontosan megmondja, melyik banknál milyen feltételekkel kaphatsz kamatmentes hitelt. Kalkulátorunkban egy kattintással megtudhatod, hogy a jövedelmed alapján mely bankoknál érhető el számodra a babaváró hitel. Ne maradj le a támogatásról, még akkor sem, ha nem tervezel gyereket, mert ügyesen befektetve még így is megérheti igényelni a babaváró hitelt. (x)

Orbán Viktor miniszterelnök pénteken, a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában jelentette be, hogy a harmadik rezsicsökkentéssel az áram, a gáz és a távhő ára lesz alacsonyabb ismét. A kormányfő a rádióinterjúban azt is megerősítette: várhatóan újabb külföldi kézben lévő energiaszolgáltatókat vásárol vissza az állam.

NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. május 12. szerda
Pongrác
19. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. május 12. 05:44