27 °C Budapest

Olcsóbb lesz a palackos gáz is

Pénzcentrum
2013. február 7. 14:06

A fő téma a rezsicsökkentés volt, foglalta össze a háromnapos gyulai kihelyezett Fidesz-frakcióülést Rogán Antal frakcióvezető csütörtökön tartott sajtótájékoztatóján.

A frakcióvezető néhány statisztikai adatot is idézett a rezsiügyben. Azt mondta, hogy a KSH szerint 2012-ben kétgyerekes család 73 690 költött rezsire. A decemberi 10 százalékos csökkentéssel havi 7300-at tudtak spórolni.

Orbán Viktor Gyulán meglátogatott egy helyi pedagógus családot, ahol közösen átnézték a számlákat, megtörtént-e a csökkentés. A miniszterelnök szerint saját egyetemi diplomája nem volt elég, hogy kiigazodjon az otthoni számláin, Orbán Facebook-oldalára feltett videó szerint a meglátogatott család sem mindenhol érzékelte a januári díjcsökkenéseket.

A párt Gyulán most a rezsicsökkentés további lehetőségeit tekintették át. Szóba került a vízdíj, a szemétszállítási díj és a csatornadíj. Megvizsgálták azonban a palackos gáz és a kéményseprési díj csökkentésének lehetőségét is.

Rogán elmondta, hogy a döntés bonyolult volt, mert nagy a területi szórás az egyes díjaknál. A vízdíj az ország egyik részén 180 forint, másutt azonban 1000 forint is lehet. A frakcióvezető szerint ezek a problémák vezettek oda, hogy összesen hat órát vitáztak az ügyben. Az a döntés született, hogy július 1-től kell csökkenteni az említett öt tételnél, ott is átlagosan 10 százalékkal.

Egy háromfős munkacsoport dolgozza majd ki, hogy ez hogyan történjen. Tagjai Fónagy János, Németh Szilárd, Kósa Lajos. Az utóbbi egyeztet majd az önkormányzatokkal.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Rogán elmondta, hogy szó volt még az alaptörvény módosításáról is. Tiszteletben tartják az Alkotmánybíróság döntéseit, így a regisztráció semmilyen jogszabályba sem fog bekerülni. A választójogi reformot lezártnak tekintik. Azoknál a kérdéseknél, ahol az AB tartalmi kritikákat nem fogalmazott meg, ott alaptörvény-módosítás formájában rendezik újra a z ügyeket. Ezeket a módosításokat pénteken be is nyújtják az országgyűlésnek.

Az Index azon kérdésére, hogy az átmeneti rendelkezéseket egy az egyben beemelik-e az alkotmányba, Rogán azt felelte, van ami kikerül belőle, de a részletek pénteken derülnek majd ki.

Harrach Péter a családi csődvédelem előkészítéséről beszélt, ami a KIM-ben zajlik. Harrach elmondta, hogy egy közszolgáltatókról szóló törvény előkészítése is folyik, aminek az lesz a lényege, hogy a közszolgáltatók cégek ne hatóságként jelenjenek meg az emberekkel szemben, nem legyenek túlkapások.

Ilyen egyszerűen keresheted rommá magad egy webshoppal: a profik így csinálják!

Az uniós tagállamok közül a második legnagyobb mértékben nőtt az internetet vásárlásra is használók aránya Magyarországon az elmúlt öt évben.

Érik a forradalom a magyar iskolákban: lépni kell, különben nincs jövője a gyerekeknek

Hova kerül a magyarok elektronikus hulladéka, milyen szemléletváltásra lenne szükség, és legfőképpen hogyan készül kincs a szemétből- erről kérdeztük a RoboKalandot.

Különleges kávék jelentek meg itthon: az elit már csak ezt issza, ez bennük az extra

Az otthoni kávézásnak is egyre inkább szeretjük megadni a módját, akár egy drágább kávégépről van szó, akár kávékülönlegességről.

Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 27. péntek
Hella
21. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?