31 °C Budapest

Rogán: Vízműveknél is jön a rezsicsökkentés

Pénzcentrum
2013. február 5. 10:02

A kormánypártok továbbra is elkötelezettek a rezsicsökkentés mellett, aminek betudhatóan még a tavasz folyamán 10%-kal mérséklődhet a víz- és csatornaszolgáltatás, valamint a szemétszállítás díja - mondta Rogán Antal a Magyar Nemzetnek adott interjújában. A Fidesz frakcióvezetője hozzátette, a következő fűtési szezon előtt újabb tarifavágást terveznek az energiaszolgáltatásban, de ennek mértéke még bizonytalan.

Rogán Antal a gyulai háromnapos frakcióülést követőn arról számolt be, hogy a kormány elképzelései szerint már tavasszal 10%-os díjcsökkentést hajtanának végre a víz- és csatornaszolgáltatás, továbbá a szemétszállítás terén. Hozzátette, komoly vitára számít azon képviselők részéről, akik egyben polgármesteri tisztséget is betöltenek, hiszen több olyan szolgáltató cég is érintett, amely részben önkormányzati tulajdonban vagy fenntartásban van.

Előrevetítette azt is, hogy a következő fűtési szezon kezdetén jöhet a villamos energia, a gáz és a távhő árának második lépcsőben történő mérséklése. Hozzátette, hogy az októberi csökkentés mértéke jelenleg még ismeretlen, de több dolog is lehetőséget teremthet arra, hogy a következő fűtési szezon kezdetén tovább csökkenjenek az árak. "Az E.ON gázüzletágának átvételével például a kormányzati szektor Magyarország egyik meghatározó gázkereskedőjévé válhat. Lehetőségünk lesz arra is, hogy bizonyos értelemben kicsit a gáz kínálati oldalát is befolyásolni tudjuk. Ez egy olyan pozíció, amely nemcsak az ország energiabiztonságát erősíti, hanem azt is lehetővé teszi, hogy a fogyasztóknak kedvezőbb áron lehessen kínálni ezeket a szolgáltatásokat" - fogalmazott a politikus.

A politikus hangsúlyozta: a kormánypártok akarják és fogják is folytatni a rezsicsökkentést, ezért a szolgáltatóknak teljesen felesleges másra számítaniuk.

NAPTÁR
Tovább
2021. július 30. péntek
Judit, Xénia
30. hét
Július 30.
Barátság világnap
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?