Rogán: Vízműveknél is jön a rezsicsökkentés

Pénzcentrum
2013. február 5. 10:02

A kormánypártok továbbra is elkötelezettek a rezsicsökkentés mellett, aminek betudhatóan még a tavasz folyamán 10%-kal mérséklődhet a víz- és csatornaszolgáltatás, valamint a szemétszállítás díja - mondta Rogán Antal a Magyar Nemzetnek adott interjújában. A Fidesz frakcióvezetője hozzátette, a következő fűtési szezon előtt újabb tarifavágást terveznek az energiaszolgáltatásban, de ennek mértéke még bizonytalan.

Rogán Antal a gyulai háromnapos frakcióülést követőn arról számolt be, hogy a kormány elképzelései szerint már tavasszal 10%-os díjcsökkentést hajtanának végre a víz- és csatornaszolgáltatás, továbbá a szemétszállítás terén. Hozzátette, komoly vitára számít azon képviselők részéről, akik egyben polgármesteri tisztséget is betöltenek, hiszen több olyan szolgáltató cég is érintett, amely részben önkormányzati tulajdonban vagy fenntartásban van.

Előrevetítette azt is, hogy a következő fűtési szezon kezdetén jöhet a villamos energia, a gáz és a távhő árának második lépcsőben történő mérséklése. Hozzátette, hogy az októberi csökkentés mértéke jelenleg még ismeretlen, de több dolog is lehetőséget teremthet arra, hogy a következő fűtési szezon kezdetén tovább csökkenjenek az árak. "Az E.ON gázüzletágának átvételével például a kormányzati szektor Magyarország egyik meghatározó gázkereskedőjévé válhat. Lehetőségünk lesz arra is, hogy bizonyos értelemben kicsit a gáz kínálati oldalát is befolyásolni tudjuk. Ez egy olyan pozíció, amely nemcsak az ország energiabiztonságát erősíti, hanem azt is lehetővé teszi, hogy a fogyasztóknak kedvezőbb áron lehessen kínálni ezeket a szolgáltatásokat" - fogalmazott a politikus.

A politikus hangsúlyozta: a kormánypártok akarják és fogják is folytatni a rezsicsökkentést, ezért a szolgáltatóknak teljesen felesleges másra számítaniuk.

Ismét zsebbe kell nyúlnia a magyar szülőknek: súlyos kiadás vár rájuk a következő hónapokban

Az infláció miatt a szülőknek a zsebpénz politikájukat is át kell gondolniuk, hiszen minden drágul, így bizony a zsebpénzt is emelni kellene.

Ők azok, akik a válságból is profitálnak: keveseknek jön be, de nagyot kaszálnak majd

Pistyur Veronika szerint a válságban erős üzleti tervek is születhetnek, hiszen jobban figyelünk, és reagálunk, mint akkor, ha kényelem van.

Rengeteg magyar kedvenc terméke tűnhet el a boltok polcairól: óriási a baj, ennek nem látni a végét

Papírhiány, munkaerőhiány, az adózási rend változása mind hozzájárul ahhoz, hogy egyre nehezebb kiadni könyveket.

Lenullázhatja a magyar családokat a rezsiemelés: ide menekítsd a pénzed, amíg megteheted

Sokan a téltől félnek, mondván nehéz lesz kikalkulálni a megemelkedett rezsiárakat, de a lakásárak, albérlet árak is az egekben.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. október 1. szombat
Malvin
39. hét
Október 1.
A zene világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Győr - Nyugat-magyarországi Gazdasági Fórum 2022
Ingyenes régiós fórum a helyi kkv-knak szakértőkkel.
Megújuló energia workshop a Lakás kiállításon
3 napig ingyenesen a LAKÁS KIÁLLÍTÁSON szeptember 23-25 között!
EZT OLVASTAD MÁR?