20 °C Budapest

Kordonokat építenek a pesti aluljárókban

MTI
2013. január 24. 08:32

A Blaha Lujza téren, az Astorián és a Corvin negyedben is elkerítették az aluljárók egy részét nagytakarításra és fertőtlenítésre hivatkozva - írta a csütörtöki Blikk, ám a cikk szerint arra nem kaptak választ, mindennek van-e köze a hajléktalanokhoz.

A napilap cikke ismerteti, hogy "Munkaterület, a kordonon belül tartózkodni tilos!" feliratú táblával kerítették el több fővárosi aluljáró egy részét.

A Blikk érdeklődésére a Fővárosi Önkormányzat azt közölte, hogy a Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. és a BKK Közút Zrt. a budapesti aluljárók rendben tartásával kapcsolatos közszolgálati feladatainak eleget téve folyamatos nagytakarításba és fertőtlenítésbe kezdett. Ennek zavartalan végzéséhez munkaterületeket alakítottak ki, amelyeket lezártak kordonnal és táblákkal.

Az FKF Zrt. vizes takarítási technológiát alkalmaz, amely miatt akár elcsúszhatnának és megsérülhetnének a járókelők, ezért a terület lezárása fokozottan indokolt. A közterület-felügyelet alapfeladata, hogy biztosítsa a közterületi rendet, és segítse a közszolgáltató szervezetek munkavégzési helyszínei­nek biztosítását - tették hozzá.

A Blikk szerette volna megtudni, mely aluljárókban meddig takarítanak, és azt, hogy mindennek van-e köze a hajléktalanokhoz, de kérdéseire nem kapott választ.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor 2021-től így kalkulálhatsz: a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 39 550 forintos törlesztővel a Sberbank nyújtja (THM 7,11%), de nem sokkal marad el ettől az UniCredit Bank 39 604 forintos törlesztőt (THM 7,17%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

A napilap emlékeztetett arra, hogy az Alkotmánybíróság novemberben megsemmisítette azt a rendelkezést, amely szabálysértéssé minősítette a "közterület életvitelszerű lakhatásra való használatát". Tarlós István főpolgármester ezután a Facebookon azt írta: "az aluljárókban a pozitív változások kitapinthatóak voltak, ám a határozattal visszaköltöztették a fedélnélkülieket az aluljárókba" - olvasható a Blikkben.

KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. május 9. 16:07