3 °C Budapest

Sokkal olcsóbb lesz a benzin szerdától

Pénzcentrum
2012. szeptember 24. 13:28

Jelentős mértékben, literenként tíz forinttal csökken szerdától a benzin ára a hazai kutakon, eközben a gázolaj ára hat forinttal kerül lejjebb - tudta meg a Portfolio.hu. Az ármozgás kedvező irányában az olajár esése játszik főszerepet. A benzin esetében ennél jelentősebb, egy lépésben történő áresésre az utóbbi években nem volt példa.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Szerdától bruttó tíz forinttal csökkenti a MOL a benzin és hat forinttal a gázolaj nagykereskedelmi listaárát - tudta meg a Portfolio.hu. Mindez azt jelenti, hogy az olajtársaság a benzin literjét bruttó 410,6, a gázolajét pedig bruttó 416,6 forintért adja majd a kiskereskedőknek.

Bár az egyes kutak árképzése egymástól eltérő, az autósok nagyjából ugyanilyen mértékű változással (10 Ft-os benzinár és 6 Ft-os gázolajár csökkentéssel) szembesülnek majd szerdán az állomásokon. Ez azt jelenti, hogy a benzint átlagosan 425-426 forintos, a gázolajat pedig 433-434 forintos literenkénti áron tankolhatjuk majd.

A benzin esetében a tíz forintos áresés jelentősnek számít, ennél nagyobb csökkenésre az általunk gyűjtött adatok szerint még nem volt példa. Az egy évvel ezelőtti szintekhez képest a benzin literjét még mindig 32, a gázolajét pedig 51 forinttal vásárolhatjuk meg drágábban.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
NAPTÁR
Tovább
2021. október 19. kedd
Nándor
42. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?