-2 °C Budapest

Te melyik magyar szigetet adnád el? Szavazz!

Pénzcentrum
2012. augusztus 26. 08:02

A héten nem keveseket meglepő bejelentést tett Antonis Samaras görög kormányfő a Le Monde francia napilap számára. A miniszterelnök úgy nyilatkozott, "Görögország készen áll arra, hogy a piacra dobjon néhány lakatlan szigetet." Mindezt az államadósság csökkentése miatt kénytelenek megtenni. A Pénzcentrum.hu gondolt egy nagyot: mivel Magyarországnak is vannak lakatlan szigetei és államadóssága is, összeszedtük szedtük szigeteinket, melyek talán milliárdosok luxuspalotájának lehetne új otthona. Te melyik szigetünket adnád el?

A görögök bíznak a privatizáció felgyorsulásában, ami elsősorban néhány állami tulajdonú ingatlan értékesítését jelenti, továbbá hozzáfűzte, hogy készen állnak akár néhány lakatlan sziget értékesítésére is.

Az ötlet nem új. Már 2010 márciusában ezt tanácsolták a németek a görögöknek, pontosabban a német kormánykoalíció két parlamenti képviselője akik a Bild napilapnak nyilatkoztak a kérdésben. "Görögországnak fontolóra kellene vennie, hogy eladja néhány szigetét annak érdekében, hogy ezáltal is csökkenjen államadóssága" - jelentette ki.

Úgy fest ha lassan is, de a görögök végül rákényszerülnek a tanács megfogadására, és most végleg elszánják magukat néhány tengeri gyöngyszem értékesítésére. A Bild akkori cikke megjegyezte, hogy "Görögország több mint 3000 szigettel rendelkezik, főként az Égei-tengerben, ezek közül pedig csak 87 lakott".

A hírek szerint kisebb szigetekhez már kb. 2 millió euróért is hozzá lehetne jutni Görögországban. A közművesített Margit-szigetet mi ennél többre értékeljük, sőt a már bejáratott, nyaranta több százezer fiatalt fogadó Hajógyári-sziget is többet érhet. Te melyik magyar szigetet adnád el, hogy megszabaduljunk végre adósságainktól és nekirugaszkodhasson a magyar puma?

 

Új őrület terjed Magyarországon: ez lesz 2023 slágere a magyar wellnessekben?

Nem csoda hát, hogy egyre több panzió igyekszik az egész szezon alatt különlegesebb programokat, lehetőségeket kínálni az arra utazóknak.

Valósítsd meg vállalkozói ötleted vevőid segítségével! (x)

Ha régóta motoszkál a fejedben egy világmegváltó ötlet, de eddig nem mertél belevágni, akkor most itt a tökéletes alkalom, hogy a tettek mezejére lépj.

Új zseniképző indul Magyarországon: álomszakma, luxusfizetés vár arra, aki elvégzi?

Nagyon szép gondolat, hogy teremtsük meg a biztonságot a jövő generációinak, ez egy olyan program, ami ehhez ténylegesen hozzá is tesz valamit.

Húsbavágó igazságról rántja le a leplet a magyar rendező: ilyen film is ritkán készül itthon

A független filmeknek mindig lesz létjogosultságuk, ahogy közönségük is - vallja Pető Szabolcs, filmrendező.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 8. csütörtök
Mária
49. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. december 7. 22:14
Pénzcentrum  |  2022. december 7. 18:19