Te melyik magyar szigetet adnád el? Szavazz!

Pénzcentrum
2012. augusztus 26. 08:02

A héten nem keveseket meglepő bejelentést tett Antonis Samaras görög kormányfő a Le Monde francia napilap számára. A miniszterelnök úgy nyilatkozott, "Görögország készen áll arra, hogy a piacra dobjon néhány lakatlan szigetet." Mindezt az államadósság csökkentése miatt kénytelenek megtenni. A Pénzcentrum.hu gondolt egy nagyot: mivel Magyarországnak is vannak lakatlan szigetei és államadóssága is, összeszedtük szedtük szigeteinket, melyek talán milliárdosok luxuspalotájának lehetne új otthona. Te melyik szigetünket adnád el?

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

A görögök bíznak a privatizáció felgyorsulásában, ami elsősorban néhány állami tulajdonú ingatlan értékesítését jelenti, továbbá hozzáfűzte, hogy készen állnak akár néhány lakatlan sziget értékesítésére is.

Az ötlet nem új. Már 2010 márciusában ezt tanácsolták a németek a görögöknek, pontosabban a német kormánykoalíció két parlamenti képviselője akik a Bild napilapnak nyilatkoztak a kérdésben. "Görögországnak fontolóra kellene vennie, hogy eladja néhány szigetét annak érdekében, hogy ezáltal is csökkenjen államadóssága" - jelentette ki.

Úgy fest ha lassan is, de a görögök végül rákényszerülnek a tanács megfogadására, és most végleg elszánják magukat néhány tengeri gyöngyszem értékesítésére. A Bild akkori cikke megjegyezte, hogy "Görögország több mint 3000 szigettel rendelkezik, főként az Égei-tengerben, ezek közül pedig csak 87 lakott".

A hírek szerint kisebb szigetekhez már kb. 2 millió euróért is hozzá lehetne jutni Görögországban. A közművesített Margit-szigetet mi ennél többre értékeljük, sőt a már bejáratott, nyaranta több százezer fiatalt fogadó Hajógyári-sziget is többet érhet. Te melyik magyar szigetet adnád el, hogy megszabaduljunk végre adósságainktól és nekirugaszkodhasson a magyar puma?

INDUL A TURMIX, A PÉNZCENTRUM HETI HÍRLEVELE!

Ha a napi hírzaj nélkül szeretnéd olvasni a Pénzcentrum legjobb anyagait, IRATKOZZ FEL HETI HÍRVELEÜNKRE, A TURMIXRA. A legizgalmasabb sztorijaink, heti egyszer, egyenesen a postaládádba.

 

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
NAPTÁR
Tovább
2021. október 28. csütörtök
Simon, Szimonetta
43. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?