2 °C Budapest

Drámaian csökkent a Balaton vízszintje

2012. augusztus 22. 09:37

Algás, hínáros, sok helyen bokáig érő vízzel szembesülhetnek a Balatonra érkező turisták. A csapadékszegény időjárás és a hőség miatt drámaian csökkent Közép-Európa legnagyobb tavának vízszintje - írja a Népszava.

A lap szerint megsínylette a Balaton az idei aszályos nyarat: 54 cm-re csökkent a tó átlagos vízszintje a kevés csapadék és a nagy hőség miatti erős párolgás következtében. Ideiglenes szigetek keletkeztek és már számos, a déli partnál mélyebbnek számító északi partszakaszon is akár több kilométerre be lehet gyalogolni az állóvízbe.

Egyes kikötőkből nem tudnak kifutni a nagyobb hajók, a part menti sekély részeken pedig tömegesen elszaporodtak a zöldalgák és a hínártelepek, amelyek ugyan a Balatoni Vízügyi Kirendeltség szerint nem okozhatnak egészségügyi és vízminőségi problémákat, viszont jelentősen zavarhatják a tóhoz érkező turistákat.

Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Magyarok milliói vágják maguk alatt a fát: csúnyán ráfizethet, aki így fűt 2022 telén

A téli időszakban, fűtésszezonkor az ország légszennyezettségének mintegy 83-85 százalékáért felelős a lakossági fűtés.

Megszólalt a magyar befektetési guru: a profit ne a cél, hanem az eszköz legyen

A panelbeszélgetésen megvitatták, hogy mi számít a befektetőnek, mi a fejlődés alapja, illetve hogy mi az alapja a hazai vállalkozásoknak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. november 29. kedd
Taksony
48. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?