Újabb iskolákban áll le a fűtés

Pénzcentrum
2011. november 29. 14:32

Országosan 8 intézményben kénytelen korlátozni, illetve leállítani energetikai szolgáltatásait a Dalkia Energia Zrt. a több millió forintra rúgó kintlévőségek és a fizetési kötelezettségek rendezésére vonatkozó tárgyalások sikertelensége miatt. Az érintett intézmények átlagosan 144 napja nem fizetik tartozásaikat, de van olyan is, ahol a legrégebbi, ki nem fizetett számla több mint 400 napja járt le.

A korlátozás elsősorban megyei, illetve települési önkormányzatok fenntartása alá tartozó oktatási- és nevelési intézményeket, kollégiumokat érint. Az érintett nagyatádi városi, valamint a barcsi, mátészalkai, csengeri, nagykátai és váci megyei fenntartású intézmények tartozása összességében eléri a 65 millió forintot.

A Dalkia Energia a közelmúltban több mint 25 település intézményeivel sikeresen folytatott egyeztetéseket a tartozások átütemezéséről, és azok befizetéséről. A korlátozni kívánt 6 településen azonban nem jártak sikerrel.

"A döntés minden érintett intézmény esetében 2011. december 1-jétől lép életbe. A Dalkia Energia Zrt. természetesen nyitott a további párbeszédre az érintett intézményekkel, bízva a mielőbbi kompromisszumos megoldás lehetőségében" - mondta el Asztalos Andrea, a Dalkia Energia Zrt. kommunikációs igazgatója.

Ilyen egyszerűen keresheted rommá magad egy webshoppal: a profik így csinálják!

Az uniós tagállamok közül a második legnagyobb mértékben nőtt az internetet vásárlásra is használók aránya Magyarországon az elmúlt öt évben.

Érik a forradalom a magyar iskolákban: lépni kell, különben nincs jövője a gyerekeknek

Hova kerül a magyarok elektronikus hulladéka, milyen szemléletváltásra lenne szükség, és legfőképpen hogyan készül kincs a szemétből- erről kérdeztük a RoboKalandot.

Különleges kávék jelentek meg itthon: az elit már csak ezt issza, ez bennük az extra

Az otthoni kávézásnak is egyre inkább szeretjük megadni a módját, akár egy drágább kávégépről van szó, akár kávékülönlegességről.

Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 27. péntek
Hella
21. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?