11 °C Budapest

Áremelés: a héten nagyot nézhetnek az autósok

Pénzcentrum
2011. július 18. 10:32

Szerdától ismét egy méretesebb áremeléssel szembesülhetnek az autósok a hazai kutakon, mivel emelkedtek a dollárban mért finomított termékárak, ráadásul a forint árfolyama is érdemben gyengült a mögöttünk álló napokban a dollárhoz képest.

Bár a múlt héten oldalirányú mozgás volt megfigyelhető az olajpiacon, a Brent átlagos árfolyama a múlt hét eleji alacsonyabb olajárszintek hatására emelkedést mutat.

Friss: Hatalmas áremeléssel nézhetnek farkasszemet az autósok

Ezzel párhuzamosan a napokban a finomított termékek átlagos jegyzésárai is felfelé vették az irányt. A benzin és gázolaj esetében egyaránt 3,3%-os dollárban mért áremelkdést lehetett tapasztalni az utóbbi napokban.

Az autósok számára ráadásul kedvezőtlen fejlemény, hogy az európai adósságválság miatti félelem hatására csökkent a kockázatvállalási kedv, ami miatt a forint árfolyama érdemben gyengült a dollárhoz képest (a múlt heti 183,4-es átlagár után az utóbbi napokban 190,8-as átlagos érték alakult ki). Mindezek következtében az üzemanyagárak emelkedése forintban kifejezve jelentős, 7,5%-os volt.

Ne maradj le a 10 millió forintos támogatásról!

Egyre több család igényli a babaváró hitelt. A termék népszerűsége nem véletlen, a feltételek teljesítése esetén ugyanis nem kell visszafizetni az akár 10 milliós támogatást. Külön ki kell emelni, hogy a babaváró program 2021 keretében felvett személyi hitel szabad felhasználású, azaz bármire elkölthető. Fontos tudni ugyanakkor, hogy a babaváró hitelhez minden bank más feltételeket szab: például más az elvárt minimális jövedelem és a jövedelem terhelhetősége. A megújult Pénzcentrum babaváró hitel kalkulátor az aktuális banki feltételek alapján pontosan megmondja, melyik banknál milyen feltételekkel kaphatsz kamatmentes hitelt. Kalkulátorunkban egy kattintással megtudhatod, hogy a jövedelmed alapján mely bankoknál érhető el számodra a babaváró hitel. Ne maradj le a támogatásról, még akkor sem, ha nem tervezel gyereket, mert ügyesen befektetve még így is megérheti igényelni a babaváró hitelt. (x)

A Portfolio.hu elemzőjének véleménye szerint az utóbbi napok ármozgásai alapján tehát várhatóan szerdától a benzin és gázolaj ára is emelkedni fog. A finomított termékárak változását elnézve ráadásul a kutakon nagyságrendileg 5 forintos, vagy afeletti literenkénti áremelésre kerülhet majd sor.

 

NAPTÁR
Tovább
2021. május 18. kedd
Erik, Alexandra
20. hét
EZT OLVASTAD MÁR?