15 °C Budapest

Jó hír: ezeket a panellakásokat könnyebb eladni

2011. február 28. 12:02

A bejelentett panelprogrammal kapcsolatban megszólalt Kühne Kata, az Otthon Centrum ügyvezető igazgatója, aki az alábbiakat emelte ki.

"Jó hír, hogy derülnek ki konkrétumok a lakáspiacot érintő kormányzati támogatásokról.


Kühne Kata

A bejelentett panelpogramnak több pozitív hozadéka is lehet; a tulajdonosok szempontjából egyrészt a fenntartási költségek csökkenhetnek a felújításon átesett lakások esetében, másrészt értéknövelő tényező lehet a korszerűsítés.

Piaci szempontból azért jó hír a program, mert az Otthon Centrum adatai szerint a válság óta, főleg 2008-ról 2009-re a panellakások árai csökkentek a legnagyobb mértékben, és ezek a felújítások tompíthatják a panellakások értékvesztését.

A felújítás a lakás eladhatóságát is javítja, mivel a vevők esetében fontos döntési szempont lehet, hogy az épület átesett-e panel programon vagy sem.

Az alacsonyabb rezsi a panellakások kiadásában is szerepet játszhat. A panellakások az olcsó albérletet keresők körében kedveltek, de az albérlőnek mindig fő szempont a rezsi nagysága. A felújításokkal csökkeni fog a rezsi, ami növelheti a korszerűsített panellakások kiadhatóságát."

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

 

Erről ne maradj le!
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2022
A jövő vállalata - Zöld az út a fenntarthatóság felé!
Portfolio Digital Transformation 2022
Szektorokon átívelő tudás a belső folyamatoktól a termékig!
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?