Hamarabb kapcsolhatják ki a gázt és az áramot

Pénzcentrum
2011. január 24. 08:33

A különböző szolgáltatók márciustól, várhatóan egy hónappal korábban kapcsolhatják ki az áramot és a gázt a Népszabadság értesülései szerint. A lakossági ügyfelek tekintetében ez azt jelenti, hogy harmadával rövidül az az időtartam, amíg kikapcsolás nélkül meg lehet úszni a lejárt áram- vagy gázdíj kiegyenlítését.

A két központi tarifás szolgáltatás szabályai többnyire eddig is fedést mutattak és most a hírek szerint megint egységes változásra lehet számítani. A kormány és a gázszektor együttes terve szerint a hálózatról való lekapcsolás határideje ugyanis, mindkét energia típus esetén egységesen a számla lejártát követően hatvan napra rövidül, amihez a korábbi szabályozással ellentétben, már csak két felszólító levél fog tartozni.

A fogyasztóknak 2009 óta a gáz illetve az áram esetében is kilencven napjuk volt a tartozás kiegyenlítésére a számla lejártát követően. Ez idő alatt három felszólító levelet kaptak, valamint haladékot és részletfizetést kérhettek, mindezek sikertelensége esetén a szolgáltatónak fel kellett ajánlania az előre fizetős óra telepítését. Amennyiben ezt sem sikerült véghezvinni, akkor jött a szerelő, aki kikapcsolta a szolgáltatásból a fogyasztót.

A szolgáltatók reagálásából kiderül, hogy üdvözlik a türelmi idő várható rövidülését. Nyilatkozataik szerint ugyanis a korábbi áram esetén hatvan-, gáznál pedig harmincnapos türelmi idő meghosszabbításával nemhogy csökkent volna hanem egyértelműen nőtt volna a lejárt tartozások volumene és így a szolgáltatásból kikapcsoltak száma is.

 

Ilyen egyszerűen keresheted rommá magad egy webshoppal: a profik így csinálják!

Az uniós tagállamok közül a második legnagyobb mértékben nőtt az internetet vásárlásra is használók aránya Magyarországon az elmúlt öt évben.

Érik a forradalom a magyar iskolákban: lépni kell, különben nincs jövője a gyerekeknek

Hova kerül a magyarok elektronikus hulladéka, milyen szemléletváltásra lenne szükség, és legfőképpen hogyan készül kincs a szemétből- erről kérdeztük a RoboKalandot.

Különleges kávék jelentek meg itthon: az elit már csak ezt issza, ez bennük az extra

Az otthoni kávézásnak is egyre inkább szeretjük megadni a módját, akár egy drágább kávégépről van szó, akár kávékülönlegességről.

Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 29. vasárnap
Magdolna
21. hét
Május 29.
Hősök napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. május 28. 19:25