18 °C Budapest

Legyen még drágább a benzin - van, aki ezt szeretné!

MTI
2011. január 13. 15:02

A Levegő Munkacsoport szerint hibás döntés lenne az üzemanyagok jövedéki adójának csökkentése, mert ez mesterségesen gerjesztené az üzemanyagok iránti keresletet

A civil környezetvédő szervezet közleményében hangsúlyozza: egyetért a kormánynak azzal az álláspontjával, hogy az üzemanyag piaci árváltozását nem szabad ilyen módon befolyásolni.

A Levegő Munkacsoport közölte: levélben hívta fel Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter figyelmét arra, hogy a jövedéki adó csökkentése az üzemanyagok iránti keresletet gerjesztésével konzerválná a jelenlegi gazdasági és fogyasztási szerkezetet, miközben éppen a takarékosságra és az energia hatékonyabb felhasználására kellene ösztönözni a lakosságot és a gazdaság szereplőit.

Magyarországon az árak még mindig nem tükrözik a fosszilis energiahordozók árának valódi költségeit, nem jelzik megfelelően a felhasználók részére, hogy egy korlátozottan rendelkezésre álló erőforrás mekkora környezeti károkkal jár a társadalomra nézve - mutat rá a Levegő Munkacsoport.

A civil szervezet idézi az Európai Bizottság megállapítását, miszerint az üzemanyagadó csökkentése arra ösztönzi az olajexportáló országokat, hogy növeljék a kőolaj árát, mivel azt tapasztalják, az importáló országok kormányai a saját adófizetőik pénzéből azt ellentételezik.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

A magyar munkavállalókat a béreket terhelő adók, járulékok csökkentésével célszerű támogatni - ezzel is a hazai munkahelyek megőrzését, esetleg növelését segítve elő -, nem pedig az üzemanyag árának visszafogásával, ami növeli a kőolaj iránti keresletet, és ezen keresztül a külföldi olajtársaságok profitját - húzza alá közleményében a Levegő Munkacsoport.

 

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

Milliókat bukhat, aki így indít vállalkozást: jól meg kell gondolni, a KATA sem jó mindenre

Sokan alábecsülik, mennyire lényeges alaposan átgondolni, milyen vállalkozási és azzal együtt adózási formát válasszanak induló cégük számára.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 22. vasárnap
Júlia, Rita
20. hét
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. május 21. 19:24