22 °C Budapest

Meghökkentő fotó! A piramisokat biztos nem így építették

2011. január 7. 13:02

Meghökkentő fotó jelent meg a Building magazin munkavédelmi rovatában. A képen egy egyiptomi építkezésről készült pillanatfelvétel látható, amint egy munkás akrobatákat meghazudtoló egyensúlyérzékkel épít állványt egy nem éppen minőségi anyagokból készülő épület elé.

Az általunk ismert munkavédelmi előírások nem terjednek ki az afrikai kontinensre, amit a Luxorban zajló építkezésen dolgozó munkás lélegzetelállító mutatványa is ékesen bizonyít.

 

Forrás: Building magazin


A tériszony fogalmát még hírből sem ismerő állványépítő segédmunkás egy rozoga pallón egyensúlyozva készül a helyére illeszteni a következő elemet.

Egyiptomban nem ritka eset, hogy a statika szabályait figyelmen kívül hagyva újabb szintet húznak fel egy egyébként is gyenge lábakon álló épületre, amely aztán könnyen összedőlhet. Bezzeg a fáraók idején nem volt ilyen gond! A hatalmas piramisok évezredek óta igazolják, hogy az egyiptomiak valamikor nagyon is tudtak építeni.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

 

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

Milliókat bukhat, aki így indít vállalkozást: jól meg kell gondolni, a KATA sem jó mindenre

Sokan alábecsülik, mennyire lényeges alaposan átgondolni, milyen vállalkozási és azzal együtt adózási formát válasszanak induló cégük számára.

Napokon belül indul a magyar Kickstarter: így működik a jutalomalapú közösségi finanszírozás

Az emberek egyre tudatosabban vásárolnak, sokkal jobban szeretnek olyan termékeket, szolgáltatásokat megvásárolni, amiknek tudják a mögöttes tartalmát.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 18. szerda
Erik, Alexandra
20. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2022
A jövő vállalata - Zöld az út a fenntarthatóság felé!
Portfolio Digital Transformation 2022
Szektorokon átívelő tudás a belső folyamatoktól a termékig!
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?