18 °C Budapest

Kivonul a Lukoil Magyarországról?

2010. december 29. 21:02

Visszaadja üzemanyag-nagykereskedői engedélyét a Lukoil magyarországi leányvállalata a válságadó hatására - nyilatkozta Denis Ryupin az orosz hátterű Lukoil Magyarország Kft. ügyvezető igazgatója a Népszabadságnak.

Természetesen nincsen szó a magyar piacról való teljes kivonulásról, mivel kúthálózatukat továbbra is üzemeltetni kívánják - hangsúlyozta Ryupin. Az ügyvezető elmondása szerint a Lukoil Magyarországon főként az üzemanyag-kiskereskedelemeben vesz részt, melyet leginkább közel száz töltőállomásuk fémjelez.

Ezt a fő tevékenységüket egyáltalán nem kívánják feladni - a piaci félreértések elkerülése végett az ügyvezető leszögezte, hogy töltőállomásaik megmaradnak, ügyfeleiket továbbra is a megszokott feltételekkel szolgálják ki.

A JET töltőállomás hálózat 2007-ben történő megvásárlásával debütált hazánkban a LUKOIL Magyarország Kft., amely a ConocoPhillips Hungary társaság jogutódja. A társaság jelenleg 76 töltőállomást üzemeltet szerte az országban, ebből 30 töltőállomás korábban JET néven üzemelt. A Magyarországon üzemelő leányvállalat a világ egyik legnagyobb kőolaj- és földgáztermelő és feldolgozó társaságának, a globális LUKOIL hálózatnak a része. 

Erről ne maradj le!
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2022
A jövő vállalata - Zöld az út a fenntarthatóság felé!
Portfolio Digital Transformation 2022
Szektorokon átívelő tudás a belső folyamatoktól a termékig!
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?