8 °C Budapest

Családi ház 5 millió alatt? Nem lehetetlen - itt a lista!

2010. december 20. 05:20

Mélyen a zsebébe kell nyúlnia annak, aki családi ház vásárlásra adja a fejét. A Pénzcentrum.hu azonban most az öt millió forint alatt kínált házakat vette górcső alá és megvizsgálta, hogy ezért az összegért milyen ingatlant lehet ma vásárolni hazánkban.

A körkép elkészítéséhez az ingatlan.com adatbázisát hívtuk segítségül. A szűrés során a "ház" kategóriába sorolt fényképpel ellátott hirdetéseket vettük figyelembe, mivel a fénykép nélküli hirdetések gyakran megtévesztőek lehetnek.

Bár a körkép elkészítéséhez használt portálon a teljes hazai kínálatnak csak a töredéke jelenik meg, azonban ezek alapján is lehet következtetéseket levonni. A statisztikák szerint az 5 millió forint alatti ingatlanok döntő többsége a kisebb falvakban található, a szakértők szerint ezek az ingatlanok leginkább a közvetlen ismeretségi körön belül cserélnek gazdát.

 

Családi házak 5 millió forint alatt


A legtöbb találatot - szám szerint 172-őt - Bács-Kiskun megye jegyzi, itt a legolcsóbb házért 850 ezer forintot kérnek az eladók. A legolcsóbb házárral azonban Győr-Moson-Sopron megyében találkoztunk. Az észak-nyugati határszélen húzódó megyében található Sopronnémetiben 650 ezer forintot kérnek egy közel száz éve épült 60 négyzetméteres házért.

Egymillió alatt kínált ingatlanokkal azonban számos megyében találkoztunk még. Az ebbe az árkategóriába tartozó ingatlanok többsége azonban komfort nélküli, elhanyagolt, felújításra szoruló, sok esetben lebontásra ítélt épület. A találati listában azonban találtunk igényesen felújított parasztházakat és takaros portával rendelkező családi házakat is.

Az ilyen ingatlanok hitelezése nem minden banknál megoldható, mivel a pénzintézetek többsége forgalomképtelennek minősíti a kis falvakban található alacsony piaci és hitelbiztosítéki értékkel rendelkező ingatlanokat, így a kategóriában többnyire készpénzes vásárlás jellemző.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Kiderült! Erre mennek el Fábry Sándor milliói

A falvak elnéptelenedésével úgy tűnik, hogy egyre több ilyen ingatlan kerülhet eladó sorba. Ugyanakkor az apró méret jelenti e települések megújulásának lehetőségét is, hiszen e leggyakrabban természet-közeli, nyugalmat sugárzó aprófalvak az urbanizálódó világban egyre fontosabb szerepet kaphatnak a turizmusban, a tartós üdülésben, a rekreációban. Ám például a könnyen elérhető nagyobb városok közelében minőségi lakófunkciót is betölthetnek.

 

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 25. csütörtök
Márk
17. hét
Április 25.
Malária világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem