22 °C Budapest

Ez a világ legdrágább eladó háza + fotók

2010. november 24. 16:02

Egy párizsi magánpalota a legdrágább eladó lakóház a világon a maga 140 millió dolláros (29 milliárd forintos) árával. Az ingatlan a francia főváros Foch marsallról elnevezett sugárútján található, 2600 négyzetméter lakóterületű, 12 szobával és 12 fürdőszobával rendelkezik.


Ugyanakkor nem ez a világ legértékesebb lakóépülete, mivel a Mukesh Ambani indiai üzletember egymilliárd dolláros (207 milliárd forintos) toronyháza még a francia palotánál drágább - azonban sajnos nem eladó.

 

 

A párizsi kastély 1912-ben épült Montmorency hercegnőnek, majd annak 1927-es halála után a híres műgyűjtőé, Antenor Patinoé lett. A falon Henri Rousseau óriási képe lóg, a 18. századi kandalló és a bútorok többsége muzeális értékű.

 

 

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 42 034 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 9,96%), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 42 083 forintos törlesztőt (THM 10,01%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Négy kisebb lakást is fellelhetünk az épületben, amit a személyzet részére alakítottak ki. A szomszédságban található az Avenue Fochon, az Onassis és a Rotschild palota is. A márványdíszítés, a hatalmas kristálycsillárok, az aranyozott szegélyek és a korinthoszi oszlopok még pompázatosabbá teszik a kastélyt.

 

 

Összehasonlításként: az általunk talált legdrágább, eladásra kínált magyar lakóépület egy 1,79 milliárd forintos családi ház, amely az első kerületben, a Gellért-hegyen található. Az Citadella közvetlen szomszédságban elhelyezkedő épület 1230 négyzetméter alapterületű, és 15 szobával rendelkezik.


NEKED AJÁNLJUK
Erről ne maradj le!
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2022
A jövő vállalata - Zöld az út a fenntarthatóság felé!
Portfolio Digital Transformation 2022
Szektorokon átívelő tudás a belső folyamatoktól a termékig!
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?