17 °C Budapest

Ez a világ legdrágább eladó háza + fotók

2010. november 24. 16:02

Egy párizsi magánpalota a legdrágább eladó lakóház a világon a maga 140 millió dolláros (29 milliárd forintos) árával. Az ingatlan a francia főváros Foch marsallról elnevezett sugárútján található, 2600 négyzetméter lakóterületű, 12 szobával és 12 fürdőszobával rendelkezik.


Ugyanakkor nem ez a világ legértékesebb lakóépülete, mivel a Mukesh Ambani indiai üzletember egymilliárd dolláros (207 milliárd forintos) toronyháza még a francia palotánál drágább - azonban sajnos nem eladó.

 

 

A párizsi kastély 1912-ben épült Montmorency hercegnőnek, majd annak 1927-es halála után a híres műgyűjtőé, Antenor Patinoé lett. A falon Henri Rousseau óriási képe lóg, a 18. századi kandalló és a bútorok többsége muzeális értékű.

 

 

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Négy kisebb lakást is fellelhetünk az épületben, amit a személyzet részére alakítottak ki. A szomszédságban található az Avenue Fochon, az Onassis és a Rotschild palota is. A márványdíszítés, a hatalmas kristálycsillárok, az aranyozott szegélyek és a korinthoszi oszlopok még pompázatosabbá teszik a kastélyt.

 

 

Összehasonlításként: az általunk talált legdrágább, eladásra kínált magyar lakóépület egy 1,79 milliárd forintos családi ház, amely az első kerületben, a Gellért-hegyen található. Az Citadella közvetlen szomszédságban elhelyezkedő épület 1230 négyzetméter alapterületű, és 15 szobával rendelkezik.


NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. május 12. szerda
Pongrác
19. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?