32 °C Budapest

Így építkezz fillérekből + fotók

2010. november 13. 11:02

Múlt héten bemutattunk egy sörösüvegből készült buddhista templomot. Most pedig összegyűjtöttük, hogy mi mindenből építhetünk még olcsón házat egy kis kreativitás segítségével. A TOP 10-be beférő létesítményeknek nagy környezetkímélő hatásuk van, reméljük még több fog belőlük épülni a közeljövőben. 

A lista első helyén a hazánkban is megtalálható vidéki, elhagyatott silók állnak. Íme egy külföldi példa, hogy milyen luxus, tartós és egyben olcsó panellakássá alakíthatók át egy kis ráköltés fejében. (Képek forrása: webecoist.com)

John Milkovisch, texasi nyugdíjas hölgy több tízezer alumínium sörös konzervdobozból építette fel és díszítette ki házát.

A hajós konténereket is fel lehet használni házaknak, irodáknak és szállásoknak. A legjobb az egészben, hogy lego szerűen egymásra helyezhetők a kockák, így több szintes épületegyüttes is kialakítható belőlük. Valamint, ha megunjuk lakhelyünket, egy daru segítségével arrébb költözhetünk minden fennakadás nélkül.

Évente több millió gumiabroncs végzi az amerikai hulladéklerakókban, vagy az erdő szélén. Az újrahasznosításra már vannak példák, hiszen autópálya építéseken, játszótereken felhasználják az elhasznált gumit. Mivel szilárd, télen hővisszatartó, nyáron hőszigetelő, ezért tökéletes anyag egy ház felépítésére és kerítésnek sem utolsó.

Hihetetlen tengerparti házak, olykor villák építhetők a már nem használt vízi járművekből.

A leselejtezett fa raklapokból is csodás lakást lehet emelni egy kis kreativitás segítségével.

MOST ÉRHETI MEG IGAZÁN LAKÁST, HÁZAT VENNI!

Ha tervezed, hogy ingatlant vásárolsz, akkor most jött el a Te időd! Egyrészt azért, mert a lakáspiaci mutatók szerint egyértelműen megtört az elmúlt évek brutális áremelkedése. Jelenleg leginkább stagnálnak az árak, de van, ahol már árcsökkenést is tapasztalhatunk. Mindeközben a finanszírozási költségek még rekord alacsony szinten vannak. Nem hiszed? Nos, a Pénzcentrum megújult lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 2,74 százalékos THM-el, és havi 81 188 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 3,03% a THM; a Budapest Banknál 3,10%; az MKB Banknál 3,12%; míg az OTP Banknál 3,23%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, az ERSTE Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

A kartonházak alapanyaga újrahasznosított papír. A külsejét vékony műanyag membrán réteg védi az eső ellen. Katasztrófáknál, menhelyeken, nyomornegyedekben gyorsan és olcsón felállíthatók. Valamint átmeneti szállást is biztosíthatunk általuk az embereknek. 

Egy Torontó - i lakos fémhulladékokból alakította ki lakását az évek alatt.

A kiszuperált 1965-ös Boing 727-es is átváltoztatható két hálószobás luxuslakássá. Egy 50 láb magas talapzaton nyugszik a szerkezet, így úgymond föld feletti élményt nyújt a benne tartózkodóknak.

 


 

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. június 21. hétfő
Alajos, Leila
25. hét
Június 21.
A zene ünnepe
Június 21.
Jóga világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?