Július 20-án startol a hazai áramtőzsde

Pénzcentrum
2010. július 8. 09:32

Lezárult a magyar szervezett villamosenergia-piac kísérleti üzeme, amelynek során a tőzsde 17 leendő szereplője díjmentesen gyakorolhatta a kereskedést és az azzal szükségszerűen együtt járó feladatokat. Az első éles, vagyis díjfizetés mellett történő black box aukcióra július 20-án kerül sor a HUPX-en.

A sikeres felkészülési időszakot követően a tőzsdei szereplőkkel és partnereinkkel - az EPEX Spot-tal és az ECC-vel - történt megegyezés alapján július 20-án zajlik az első, másnapi szállítás mellett történő aukció. Folyamatosan érkeznek továbbá az újabb csatlakozási dokumentumok is, amely azt mutatja, hogy a szakma részéről jelentős az igény a szervezett magyar villamosenergia-piac szolgáltatásai iránt - jelentette be Medveczki Zoltán, a HUPX Zrt. vezérigazgatója.

Korábban: Melyik országban a legdrágább az áram? Sosem találnád ki...

A villamos energiáról szóló törvény (VET) előírása alapján a szervezett villamosenergia-piacon a termelők, villamosenergia-kereskedők, egyetemes szolgáltatók, felhasználók, valamint - bizonyos, a törvény által meghatározott esetekben - az átviteli rendszerirányító és az elosztó hálózati engedélyesek köthetnek ügyleteket, amennyiben megfelelnek az előírt csatlakozási feltételeknek.

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

Milliókat bukhat, aki így indít vállalkozást: jól meg kell gondolni, a KATA sem jó mindenre

Sokan alábecsülik, mennyire lényeges alaposan átgondolni, milyen vállalkozási és azzal együtt adózási formát válasszanak induló cégük számára.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 20. péntek
Bernát, Felícia
20. hét
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?