Hatalmas támogatásokban részesülnek a "piszkos" energiák

Pénzcentrum
2010. június 8. 13:19

Hatalmas összegekkel támogatja a világ a fosszilis energiahordozók fogyasztását, derül ki a Nemzetközi Energia Ügynökség (IEA) által nemrég készített felméréséből. A Financial Times-ban megjelent írás szerint a világ 37 legnagyobb fejlődő állama 2008-ban 557 milliárd dollárt fizetett a "piszkos" energiák fogyasztásának támogatására

.

Az előzetes becsléseknél 75%-kal többet költ a világ a hagyományos szén, szénhidrogén erőforrások támogatására, így a világ 37 legnagyobb országa - első sorban Kína, Irán , Oroszország, India és Szaúd-Arábia - 2008-ban több mint 550 mrd dollárt költött a szén és szénhidrogén termékek fogyasztásának támogatására.

Ez természetesen jelentős hátrányt jelent a tényleges megújuló energiák elterjedésében, és a fenntartható jövő megteremtésében, mivel sok ország azzal szemben, hogy zöld technológiák fejlesztésére költene, inkább a lakosainak és iparának szolgáltatott olcsóbb üzemanyagok mellett teszi le a voksát.

Fatih Birol, az IEA vezető közgazdászának véleménye szerint ezen támogatások megszüntetése által érhető el, hogy gyorsan és jelentősen meg lehessen változtatni a jelenlegi - energetikai - felfogást, hogy egy egészséges és fenntartható jövőkép rajzolódhasson ki.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Az elemzés szerint a támogatások megszüntetésével az energiafogyasztás 850 millió tonna olajegyenértékkel csökkenhetne 2020-ig, ami egyenlő Japán, Dél-Korea, Ausztrália és Új-Zéland aggregált fogyasztásával, vagy CO2-kibocsátás szempontjából Németország, Franciaország, Egyesült Királyság, Olaszország és Spanyolország jelenlegi kibocsátásának összegével.

Ilyen egyszerűen keresheted rommá magad egy webshoppal: a profik így csinálják!

Az uniós tagállamok közül a második legnagyobb mértékben nőtt az internetet vásárlásra is használók aránya Magyarországon az elmúlt öt évben.

Érik a forradalom a magyar iskolákban: lépni kell, különben nincs jövője a gyerekeknek

Hova kerül a magyarok elektronikus hulladéka, milyen szemléletváltásra lenne szükség, és legfőképpen hogyan készül kincs a szemétből- erről kérdeztük a RoboKalandot.

Különleges kávék jelentek meg itthon: az elit már csak ezt issza, ez bennük az extra

Az otthoni kávézásnak is egyre inkább szeretjük megadni a módját, akár egy drágább kávégépről van szó, akár kávékülönlegességről.

Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 27. péntek
Hella
21. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?