-2 °C Budapest

Drága a fűtés, így spórolnak a szerzetesek

MTI
2009. december 28. 09:32

Négy szerzetesrend együttműködik annak érdekében, hogy olcsóbban jussanak gázhoz, illetve villanyhoz - tájékoztatta Magyar Gergely, a Magyarok Nagyasszonya Ferences Rendtartomány tartományfőnöke az MTI-t.

A megállapodás keretében a piaristák, a jezsuiták, a bencések és a ferencesek vállalták, hogy együttesen, nagyfogyasztókként lépnek fel az immáron liberalizált energiahordozó-piacon a gáz- és áramszolgáltatóknál.

Magyar Gergely közlése szerint ezzel elérték, hogy olcsóbban jussanak ezekhez a szolgáltatásokhoz, hiszen minél nagyobb egy fogyasztó, annál olcsóbban kapja ezeket. A legutóbbi három hónapban, amióta ez az összefogás megvalósult, összesen 15 millió forintot takarítottak meg.

Mint elmondta, a szerzetesrendek közötti ilyen típusú együttműködést a Servitor Pro Multis Kft. koordinálja. Ez a társaság több szerzetesrend és a Portus Buda Group Zrt. közös vállalkozása. Célja, hogy a magyarországi szerzetesrendek, elsősorban az iskolafenntartók és más nonprofit szervezetek számára ingatlan- és pénzeszköz-kezelési szolgáltatás végezzen, továbbá e szervezetek közreműködésével olyan beszerzési társulásokat hozzon létre, melyek segítségével a jelenlegihez képest jelentős költségcsökkentést érhetnek el. A közösen felépített projekt célja, hogy az említett szervezetek időt, energiát és pénzt takarítsanak meg eredeti, elsődleges feladataik végzéséhez.

Vége az iskolai bántalmazásoknak? Magyar innováció segíthet megelőzni az ilyen eseteket

A zárkózott kamaszok ventilációjában segíthet egy, a mentális jóllétet támogató új hazai mobilapp, a Healmindset, amelyben a felhasználók chaten, anonim módon kaphatna támogatást.

Most bárki fillérekért lecsaphat Magyarország egyik legnagyobb kincsére: érdemes sietni, hamar elkapkodják

Bár a 20 ezer magyar méhész 1,2 millió méhcsaládja évente 25 ezer tonna mézet termel, Magyarországon az egy főre jutó mézfogyasztás mindössze 1 kg/év.

Ismered a Ferit? Milyen Ferit? Vadiúj főzelékbár hódíthatja meg Budapestet

Újabb gasztronómiai témájú sikersztori a Brancsnál: közösségi előfinanszírozásból nyithatja meg főzelékbárját az ötletgazda Szatmári Ferenc, azaz Főzelékes Feri.

Súlyos rendellenesség ütötte fel a fejét a magyar iskolákban: minden tizedik gyerek érintett

Október a figyelemhiányos hiperaktivitás-zavar, azaz az ADHD rendellenesség tudatosításának hónapja, amiben Magyarországon az iskoláskorú gyerekek 8-10 százaléka érintett.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. december 2. szombat
Melinda, Vivien
48. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2023
Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Mi lesz veled magyar élelmiszer?
Ingyenes Signature rendezvény
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm