37 °C Budapest

Gázártámogatás: kinek nem kell 2010-re új kérelmet kitölteni?

2009. december 18. 11:02

A kormány módosította a lakossági vezetékes gázfogyasztás és távhő-felhasználás szociális támogatásáról szóló rendeletét. A változtatás szerint a támogatott időszak 2009. december 31-ről 2010. április 30-ra változik.

Ez azt jelenti, hogy ha valakinek a támogatása 2009. december 31-én fennáll, akkor annak nem kell új kérelmet benyújtani, mert a jogosultság 2010. április végéig automatikusan meghosszabbodik, tehát ebben az esetben az ügyfélnek semmi teendője nincs.

A támogatás akkor is meghosszabbodik, ha a kérelmező, illetve családja helyzetében a 2009. évre megállapított támogatást követő időszakban bármilyen változás is következett be, akár a jövedelmi viszonyokban, akár a háztartás összetételét illetően. Arra azonban nincs lehetőség, hogy a megállapított támogatás mértéke (a kategória) emelkedjen.

Akinek volt megállapított támogatása, de az 2010. január 1-jét megelőzően szűnt meg, az a 2010. január 1. és 2010. április 30. közötti időszakra csak új kérelem benyújtásával szerezhet jogosultságot. Akinek 2009-ben nem volt benyújtott és elbírált energiatámogatása, csak új kérelem és a szükséges mellékletek csatolásával szerezhet támogatásra jogosultságot.

Aki 2009. december 14-e előtt benyújtott új kérelmet a 2010. január 1. utáni időszakra a fentieknek megfelelően, annak a 2009. december 31-én érvényes támogatása automatikusan meghosszabbodik 2010. április végéig. Akinek viszont 2009. december 31-én nincs érvényes támogatása, annak kérelmét az általános szabályok szerint elbírálják, és a kérelmezőket határozatban értesítik a döntésről.

Új kérelem benyújtása 2010. február 28-ig lehetséges. A támogatás megállapítására a kérelem benyújtását követő hónap 1. napjától van lehetőség. Azok a támogatásban részesülők, akik 2010. január elseje előtt a támogatás felső határát kimerítették, a 2010. január 1. április 30. közötti időszakban további 40 800 MJ, illetve nagycsaládos háztartás esetén 81 600 MJ hőmennyiségre vehetnek igénybe támogatást.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Azok a támogatásban részesülők, akik 2010. január 1-je előtt a támogatást a felső határig nem vették igénybe, 2010-ben szintén csak a fenti mértékig kaphatnak támogatást. Forrás: Magyar Államkincstár

Vezércikk: Ezeket NEM SZABAD kimondani, amikor autót vásárolsz!

Nagy siker a közösségépítő agrárprogram: így fogadhatsz Te is örökbe egy birsalmafát

Hatalmas siker a birsalmafa-örökbefogadó program, az a cél pedig, hogy közösséget építsenek, egyre inkább beérni látszik.

Semmit nem ér csak az ötlet: sok magyar így rontja el az esélyeit arra, hogy a saját főnöke lehessen

Sokakat vonz az, hogy a saját főnöke legyen, ráadásul többen éreztük már úgy, hogy olyan ötlettel rukkoltunk elő, ami tényleg felpörgetné a piacot.

Alapvető hibákon úszik el a magyarok pénze: erre figyelj, ha nem akarsz legatyásodni

A mostani gazdasági helyzetbe szinte bármit megtennénk, hogy spóroljunk, azonban sokan tapasztalhatják azt, hogy hiába igyekeznek, még így is elfolyik a pénz a bankszámlájukról.

Ilyet még nem láttál: így adnák ki a magyar gyerekek kedvenc könyvét újra

Közösségi finanszírozással adnák ki újra a 2012-es év gyerekkönyvét, a Dobozvárost.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. augusztus 18. csütörtök
Ilona
33. hét
KONFERENCIA
Tovább
Portfolio Future of Finance 2022
Októberben jön a magyar pénzügyi szakma nagy találkozója.
Energy Investment Forum 2022 - A MEKH szakmai támogatásával
Válság kontra klímacélok? Lesz miről beszélni az Energy Investment Forum-on!
Private Health Forum 2022
A hazai magánegészségügy legkiemelkedőbb konferenciája.
EZT OLVASTAD MÁR?