39(!) forint miatt tette adóslistára az APEH a nagyvállalatot

2009. december 22. 11:02

Két hétig szerepelt az AEGON Magyarország nyugdíjpénztárának hibájából az APEH nyilvános végrehajtási listáján a közel 7 milliárdos éves forgalmat lebonyolító, francia tulajdonú Sonepar Magyarország.

Az öt évvel ezelőtt egy harminckilenc forintos hátralékkal kezdődő ügy, október végén az időközben tízezer-százhatvannyolc forintra duzzadt késedelmi kamat megfizetésével le is zárulhatott volna, amennyiben a nyugdíjpénztár dolgozója nem hibás címre küldi az értesítést a végrehajtó hatóságnak a tartozás rendezéséről. A cég pénzügyi szakértői vizsgálják az okozott kárt és annak mértéke alapján döntenek a szükséges jogi lépésekről.

A Sonepar ügyvezető igazgatója, Muhari Márton lehet, még ma sem tudna arról, hogy cége felkerült az APEH nyilvános végrehajtási listájára, ha pár beszállítója - igaz, elég barátságtalan gesztussal - nem figyelmezteti erre. A villamossági nagykereskedés néhány partnere ugyanis az adóslistára való hivatkozással függesztette fel az árubeszállítást, veszélyeztetve ezzel az ünnepek előtti, hagyományosan éves csúcsra járó forgalmat. A veszteség még ennél is nagyobb lehetett volna, hiszen a hazai közbeszerzésekből a folyamatban lévő APEH-végrehajtási eljárás miatt azonnal kizárják az érintett vállalatokat.

Mint kiderült, a problémát egy öt évvel ezelőtti magánnyugdíj járulék befizetésének késedelme okozta. Az akkor még az Uniqa-hoz tartozó pénztár ügyintézője harminckilenc forint pótlékot állapított meg, de erről a céget nem tájékoztatta. A folyamatosan növekvő hiány idén augusztusig tízezer-százhatvannyolc forintra duzzadt, amiről az Aegon levélben értesítette az adóst.

A Sonepar október 29-én rendezte tartozását, erről az Aegontól meg is kapta a visszaigazolást, tehát a cég a maga részéről rendezettnek vélte az ügyet. A problémát az okozta, hogy a nyugdíjpénztár dolgozói is hasonlóképpen vélekedtek, miközben téves címre küldték az APEH-nek az értesítést a megindított eljárás leállításáról. Így a gépezet beindult és az eljárás szokásos menete szerint a Sonepar felkerült a végrehajtás alatt álló cégek listájára és elképzelhető, hogy még jövőre is ott marad, ha a cég pénzügyi vezetője nem elégeli meg a tehetetlenkedést, és nem értesíti maga az APEH-et a tartozás rendeződéséről.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

A pénzügyi szakértők vizsgálják a keletkezett kárt, a jogi lépésekről a cég vezetői az eredmény ismeretében döntenek majd.

HR BLOGGER
hrdoktor  |  2024.04.18 06:25
Hazánkban körülbelül 3,5 millió ember küzd visszérbetegséggel, ami kezeletlenül lábszárfekélyhez, ak...
coachco  |  2024.04.16 16:42
Nekem a csend! A csendre való vágyakozás maga! [...] Bővebben!
perfekt  |  2024.04.10 14:41
Az utazási költségtérítési támogatásról a Kötelező egészségbiztosítás ellátásairól szóló 1997. évi L...
laskainelli  |  2024.03.26 12:00
A házasság egy olyan szövetséget jelentene, amelynek mélysége biztonságot és figyelmet biztosít a fe...
vezetoi-coaching  |  2024.02.12 22:30
Gondoltam, ezt elmesélem már. Gyakorlatilag kétszer megnéztem…:-))) Életemben először... Ki tudja, a...
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 18. csütörtök
Andrea, Ilma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm