12 °C Budapest

39(!) forint miatt tette adóslistára az APEH a nagyvállalatot

2009. december 22. 11:02

Két hétig szerepelt az AEGON Magyarország nyugdíjpénztárának hibájából az APEH nyilvános végrehajtási listáján a közel 7 milliárdos éves forgalmat lebonyolító, francia tulajdonú Sonepar Magyarország.

Az öt évvel ezelőtt egy harminckilenc forintos hátralékkal kezdődő ügy, október végén az időközben tízezer-százhatvannyolc forintra duzzadt késedelmi kamat megfizetésével le is zárulhatott volna, amennyiben a nyugdíjpénztár dolgozója nem hibás címre küldi az értesítést a végrehajtó hatóságnak a tartozás rendezéséről. A cég pénzügyi szakértői vizsgálják az okozott kárt és annak mértéke alapján döntenek a szükséges jogi lépésekről.

A Sonepar ügyvezető igazgatója, Muhari Márton lehet, még ma sem tudna arról, hogy cége felkerült az APEH nyilvános végrehajtási listájára, ha pár beszállítója - igaz, elég barátságtalan gesztussal - nem figyelmezteti erre. A villamossági nagykereskedés néhány partnere ugyanis az adóslistára való hivatkozással függesztette fel az árubeszállítást, veszélyeztetve ezzel az ünnepek előtti, hagyományosan éves csúcsra járó forgalmat. A veszteség még ennél is nagyobb lehetett volna, hiszen a hazai közbeszerzésekből a folyamatban lévő APEH-végrehajtási eljárás miatt azonnal kizárják az érintett vállalatokat.

Mint kiderült, a problémát egy öt évvel ezelőtti magánnyugdíj járulék befizetésének késedelme okozta. Az akkor még az Uniqa-hoz tartozó pénztár ügyintézője harminckilenc forint pótlékot állapított meg, de erről a céget nem tájékoztatta. A folyamatosan növekvő hiány idén augusztusig tízezer-százhatvannyolc forintra duzzadt, amiről az Aegon levélben értesítette az adóst.

A Sonepar október 29-én rendezte tartozását, erről az Aegontól meg is kapta a visszaigazolást, tehát a cég a maga részéről rendezettnek vélte az ügyet. A problémát az okozta, hogy a nyugdíjpénztár dolgozói is hasonlóképpen vélekedtek, miközben téves címre küldték az APEH-nek az értesítést a megindított eljárás leállításáról. Így a gépezet beindult és az eljárás szokásos menete szerint a Sonepar felkerült a végrehajtás alatt álló cégek listájára és elképzelhető, hogy még jövőre is ott marad, ha a cég pénzügyi vezetője nem elégeli meg a tehetetlenkedést, és nem értesíti maga az APEH-et a tartozás rendeződéséről.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

A pénzügyi szakértők vizsgálják a keletkezett kárt, a jogi lépésekről a cég vezetői az eredmény ismeretében döntenek majd.

HR BLOGGER
perfekt  |  2024.04.10 14:41
Az utazási költségtérítési támogatásról a Kötelező egészségbiztosítás ellátásairól szóló 1997. évi L...
hrdoktor  |  2024.04.09 12:06
„A nem az új igen” – olvashatjuk cikkek tucatjaiban. Nézzük, miért több ez, mint egy divatos életmód...
laskainelli  |  2024.03.26 12:00
A házasság egy olyan szövetséget jelentene, amelynek mélysége biztonságot és figyelmet biztosít a fe...
coachco  |  2024.03.03 12:47
Most belegondolva abba, a Föld, föld...! című könyve után, hogy Márai távozása és az én ifjúkorom kö...
vezetoi-coaching  |  2024.02.12 22:30
Gondoltam, ezt elmesélem már. Gyakorlatilag kétszer megnéztem…:-))) Életemben először... Ki tudja, a...
Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 16. kedd
Csongor
16. hét
Április 16.
A hang világnapja
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum Retail Day 2024
Magyarország legfontosabb kiskereskedelmi rendezvénye - Inspiráló előadók, izgalmas előadások, gyakorlati tudás.
Most nem